Market Monitor - Focus op machine industrie - Hongarije

Market Monitor

  • Hongarije
  • Machines/Engineering

31 jul 2015

Hongarije is uitgegroeid tot een belangrijk productiecentrum voor grote spelers uit de auto-industrie, zoals Audi, Daimler (Mercedes-Benz), Suzuki en General Motors.

Hongarije

  • De Hongaarse machine-industrie maakt vooral landbouwmachines en machines voor de auto-industrie.
  • Door de toegenomen landbouwproductie in Hongarije is er meer vraag naar machines.
  • In het autosegment is er een nauwe samenwerking tussen machinefabrikanten en internationale  autoconstructeurs. Hongarije is uitgegroeid tot een belangrijk productiecentrum voor grote spelers uit de auto-industrie, zoals Audi, Daimler (Mercedes-Benz), Suzuki en General Motors.
  • In januari-april 2015 was er slechts een lichte stijging van de verkoop van machines. Sinds juni 2014 zijn de verkoopprijzen echter met meer dan 10% gestegen en zijn er ook meer orders geplaatst. Voor de komende maanden verwachten we dan ook dat de winstmarges nog verder zullen verbeteren.
  • De algemene schuldenlast van bedrijven in deze sector is laag en banken zijn doorgaans bereid om leningen te verstrekken.
  • De gemiddelde betalingsduur in de machinesector ligt tussen 30 en 60 dagen. Er zijn maar weinig betalingsachterstanden en dat aantal zou de komende maanden nog moeten dalen. Ook het aantal insolventies is laag en er wordt niet verwacht dat dit in 2015 zal stijgen.
  • Vanwege de goede groeivooruitzichten en het lage kredietrisico hanteren we een soepel acceptatiebeleid voor alle deelsectoren.

Downloads

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.