Kredietverzekering digitale platformen uitgebreid

Persbericht

Amsterdam, 3 november 2021 - Digitale kredietverzekeringsoplossing Atradius beantwoordt aan toenemende vraag B2B-marktplaatsen naar geïntegreerde verzekering en financiering van de toeleveringsketen

Atradius, een van 's werelds grootste kredietverzekeraars, breidt zijn oplossing voor het verzekeren van afzonderlijke transacties in de chemiesector aanzienlijk uit. Deze verzekering, die samen met Kemiex is ontwikkeld, is sinds het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar voor afnemers in meer dan 130 afnemerslanden. De oplossing is vooral geschikt voor transacties op de steeds meer in opkomst zijnde digitale B2B-platforms.

De strategische samenwerking tussen Atradius en Kemiex dateert van 2018, toen de twee bedrijven samen een innovatieve handelskredietverzekeringsoplossing ontwikkelden voor het handelsplatform voor grondstoffen en chemicaliën dat wordt beheerd door Kemiex.

Single transaction cover insurance, of STCI, beschikbaar via het platform, is een aanvullende dienst voor verkopers van bulkvolumes die niet de meer gebruikelijke omzetverzekeringpolis hebben bij een kredietverzekeraar, of voor landen en afnemers die niet zijn opgenomen in een bestaande polis.

Met behulp van slimme algoritmen en big data-analyses bepaalt de nieuwe technologie de verzekeringspremie voor de voorgestelde betalingstermijnen, reserveert zij de benodigde capaciteit tot een koper een transactie bevestigt en beheert zij na het sluiten van de handelsovereenkomst de procedures voor de kredietverzekering.

De uitbreiding van STCI naar meer dan 130 afnemerslanden versterkt het leiderschap van Atradius in het bedienen van een opkomend segment van B2B-platforms en datagedreven bedrijfsmodellen. De digitale kredietverzekeringsoplossing van Atradius wordt nu ook gecommercialiseerd voor andere B2B-marktplaatsen buiten de chemiesector.

Volgens het laatste rapport van Dealroom, Adevinta Ventures en Speedinvest versnelt de trend naar verticaal geïntegreerde marktplaatsen die ingebedde FinTech- en InsurTech-oplossingen bieden. In vergelijking met een jaar eerder verdrievoudigden de wereldwijde durfkapitaalinvesteringen in marktplaatsen in het eerste kwartaal van 2021 tot USD 28 miljard. Uiteindelijk verdubbelden de investeringen over het hele jaar van USD 59 miljard tot USD 132 miljard.
Bron: The Future of Marketplaces 2021 , The future of marketplaces: fintech-enabled

Atradius organiseert donderdag 17 november om 11:00 uur een gratis webinar over de innovatieve oplossingen die zij biedt voor digitale platformen. Inschrijven kan via How InsurTech is revolutionising digital B2B marketplaces (atradius.com)

 

 

Over Atradius
Atradius biedt wereldwijd kredietverzekeringen, borgstellingen en garanties, incasso en informatiediensten aan via strategische aanwezigheid in meer dan 50 landen. De producten van Atradius beschermen bedrijven over de hele wereld tegen betalingsrisico’s die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet. Atradius maakt deel uit van Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), een van de grootste verzekeraars in Spanje en een van de grootste kredietverzekeraars ter wereld.

Over Kemiex
De in Zürich gevestigde start-up met dochterondernemingen in de Europese Unie is een bekroonde leverancier van digitale handels- en intelligentieoplossingen voor wereldwijde kopers, handelaren en producenten van grondstoffen en chemicaliën in de menselijke en dierlijke voedings- en gezondheidsindustrie. Naast haar white-label portals voor inkoop en verkoop van grondstoffen, exploiteert Kemiex 's werelds eerste GDP-gecertificeerde B2B-marktplaats voor actieve farmaceutische ingrediënten (API).