Market Monitor Bouw Australië 2018

Market Monitor

  • Australië
  • Bouw

13 feb 2018

Verwacht wordt dat de groei van de woningbouw afvlakt of licht krimpt in 2018, doordat geldschieters de voorwaarden voor leners verscherpen, vooral voor investeerders.

  • Met een aandeel van 9% in het bbp draagt de bouwsector in belangrijke mate bij tot de Australische economie. Naar verwachting zal 2017 het laatste jaar van krimp zijn voor de niet-residentiële en technische bouwactiviteiten, vóór een bescheiden groeiherstel in 2018.

 

  • Terwijl de mijnbouwactiviteiten dit jaar verder zouden kunnen dalen, verbeteren de groeivooruitzichten voor andere delen van de technische en niet-residentiële bouwsector; ze zouden dan moeten opwegen tegen elke verdere krimp van de mijnbouwactiviteiten. In 2018 zal de output van de technische bouwsector – met name infrastructuur gerelateerde projecten voor wegen en spoorwegen, vooral aan de oostkust – naar verwachting met ongeveer 3,5% groeien.

 

  • Verwacht wordt dat de groei van de woningbouw afvlakt of licht krimpt in 2018, doordat geldschieters de voorwaarden voor leners verscherpen, vooral voor investeerders. Een stijging van het aantal appartementen en een daling van het aantal Chinese kopers spelen ook een rol bij de trage prijsgroei.

 

  • De verschillende prestaties van en vooruitzichten voor de bouwmarkt in de verschillende Australische regio’s zorgen voor een ‘economie met twee snelheden’. Queensland, West-Australië en het Noordelijk Territorium worden allemaal als ‘mijnbouwstaten’ beschouwd en zullen in 2018 naar verwachting goed zijn voor een daling van ongeveer AUD 7 miljard aan bouwactiviteiten. De Zuidoostelijke regio’s zouden daarentegen op hetzelfde niveau moeten blijven.

 

  • Facturen in de bouwsector worden na gemiddeld 30-60 dagen voldaan en het aantal wanbetalingen blijft groot. In 2018 blijft het aantal kredietverzekeringsclaims naar verwachting hoog.

 

  • Ons acceptatiebeleid blijft voorzichtig, vooral voor kleine bedrijven, het mijnbouwsegment en de markten van West-Australië en Queensland in het algemeen. Doorgaans moeten de prestaties van de bouwsector gezien de volatiliteit nog altijd nauwlettend worden gevolgd.

 

 

 

 

 

Dynamicline

 

 

 

 

 

Download

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rapport market monitor

 

 

De sleutel tot succesvol internationaal ondernemen is accurate economische informatie over markten en sectoren, met een intelligente blik naar toekomstige trends.

In dit onderdeel van onze publicatiesectie geven de economische experts van Atradius u een essentiële analyse van de wereldeconomie - verleden, heden en toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download icoon

 

 

 

 

 

Market Monitor Bouw Februari 2018

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.