Atradius neemt Graydon over

Persbericht

Amsterdam, 19 september 2016 – Atradius neemt Graydon over en versterkt incasso- en informatiediensten. Bedrijven op één lijn voor ontwikkeling van informatie en technologie.

Atradius N.V., een toonaangevend internationaal bedrijf voor kredietverzekering, borgstelling en incasso, maakt vandaag bekend 55 procent van de aandelen te hebben verworven in Graydon Holding N.V., wereldwijd een van de belangrijkste dienstverleners voor zakelijke informatie. Met deze overname wordt Atradius, dat voorheen al een belang van 45 procent had in Graydon, de enige aandeelhouder. Graydon is een vooraanstaande dienstverlener van zakelijke informatie in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, en is actief op het gebied van kredietbeheer, risico en compliance, marktinformatie en incasso. Graydon zal onafhankelijk blijven functioneren.

Atradius en Graydon hebben soortgelijke strategieën voor de verzameling van grote hoeveelheden gegevens en de vertaling hiervan in waardevolle informatie waarmee klanten hun bedrijf kunnen doen groeien. Wij denken dat Graydon voor synergieën zorgt die ons aanbod van kredietbeheer en incasso kunnen verbeteren, en waarmee we onze mogelijkheden op verzekeringsgebied kunnen versterken.

Isidoro Unda Atradius
Isidoro Unda, voorzitter en CEO
Atradius

Marcel van Es, CEO van Graydon voegt hieraan toe: “Graydon onderhoudt een langdurige relatie met Atradius. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen en de steun van Atradius voor onze strategie. Zij hebben veel inzicht in de sector waarin wij opereren, en zien duidelijke mogelijkheden voor de samenwerking met Graydon. We verheugen ons erop in de toekomst nog nauwer samen te werken.”

Over Atradius

Atradius biedt wereldwijd tal diensten op het gebied van kredietverzekering tot  incasso via strategische aanwezigheid in 50 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie over 200 miljoen bedrijven wereldwijd. De producten van Atradius op het gebied van kredietverzekering, borgstelling en incasso helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico’s die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet. Atradius maakt deel uit van Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), een van de leidende verzekeraars in Spanje en een wereldleider op het gebied van kredietverzekering.

Over Graydon

Graydon biedt oplossingen voor bedrijfsinformatie ten behoeve van kredietbeheer en incasso, marktinformatie, en risico en compliance. Door gegevens te vertalen in innovatieve bedrijfsinzichten helpt Graydon bedrijven om commerciële kansen te ontdekken en risico’s te verkleinen. Graydon heeft kantoren in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk en maakt gebruik van een netwerk van 130 internationale databases wereldwijd, met informatie over meer dan 90 miljoen bedrijven.