Hoeveel kost een kredietverzekering?

De kosten van een kredietverzekering variëren van bedrijf tot bedrijf, aangezien de meeste kredietverzekeraars naar diverse factoren kijken voordat het risiconiveau wordt bepaald.

Veel mensen denken dat het een duur product is, maar dat valt mee. Een kredietverzekering kost vaak nog geen half procent van de verzekerde omzet.

De prijs van een kredietverzekeringspolis kan met de volgende vergelijking worden berekend:
Percentage van de omzet x Risiconiveau = Kosten van de polis

Ter indicatie: de kosten van een kredietverzekering variëren doorgaans van 0,1% tot 0,5% van uw totale omzet op rekening. Elke polis – met dekking voor alle klanten - zal uniek geprijsd zijn op basis van een risicoprofiel. 

Prijsberekening van een kredietverzekering

De premie wordt doorgaans gebaseerd op uw omzet, de omvang van de vorderingen (met nadruk op uw grootste afnemers), het risiconiveau van uw afnemers, het schadeverleden, de industriesectoren en de marktlocaties. De premie verdient u daarbij vaak snel terug: u kunt oninbare reserves vrijmaken, verzekeringskosten fiscaal aftrekken en uw werkkapitaal verhogen. Tegelijkertijd krijgt u makkelijker toegang tot hogere bankkredieten tegen lagere kosten, dankzij uw verbeterde kredietwaardigheid.

Het afsluiten van een verzekering is vergelijkbaar met veel andere verzekeringen wat betreft het berekenen van de prijs. De premie van een opstalverzekering wordt bijvoorbeeld berekend op basis van de grootte en de ligging van het gebouw en hoe kwetsbaar het is voor risico's zoals brand, overstromingen of aardbevingen. Deze berekening is uniek voor elk gebouw. Op dezelfde manier worden de kosten van een kredietverzekering berekend op basis van de waargenomen risiconiveaus en specifieke vereisten van een onderneming, wat betekent dat elke polis uniek is.

Uw kredietverzekeraar zal het risico inschatten op basis van de handelsgeschiedenis die u met uw klant heeft, evenals hun handelsgeschiedenis met anderen, de stabiliteit van de sector, de politieke (in)stabiliteit van de locatie van uw klant en andere factoren. Zij zal ook rekening houden met uw individuele behoeften, bijvoorbeeld of u dekking nodig heeft voor een groot of langlopend project waarvoor specifieke kredietlimieten of een volledige omzetdekking vereist is.

Een kredietverzekering bij Atradius

Bij Atradius bieden we dekking aan via een mkbZeker polis of een Modula polis. Deze polissen stellen ons in staat om de dekking - inclusief de kosten van de dekking - af te stemmen op de behoefte en de grootte van uw onderneming. 

mkbZeker is een kredietverzekering, speciaal voor het MKB met een omzet tot 10 miljoen euro, met eenvoudige voorwaarden, maximale dekking, flexibele incassodiensten én ruimte om een eigen pakket op maat samen te stellen. Dit allemaal al vanaf €100 per maand.

Modula is een kredietverzekering die op de behoefte van uw bedrijf kan worden afgestemd. Met deze modulaire polis kiest u namelijk zelf de bouwstenen voor uw kredietverzekering. Een flexibele manier om u in te dekken tegen de risico’s van zakendoen op krediet. 

Benieuwd wat een kredietverzekering van Atradius voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op
 

Gerelateerde content

Waarom is debiteurenbeheer belangrijk?

Om wanbetalers, bedrijven die op de rand van insolventie balanceren of oplichters die fraude willen plegen te vermijden, zult u de nodige zorgvuldigheid en monitoring in acht moeten nemen.

Hoeveel kost een kredietverzekering?

De kosten van een kredietverzekering variëren van bedrijf tot bedrijf, aangezien de meeste kredietverzekeraars naar diverse factoren kijken voordat het risiconiveau wordt bepaald.

Wat is kredietrisico?

Kredietrisico is een term die wordt toegepast op de gevaren die verbonden zijn aan het uitlenen van goederen, diensten of geld.

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.