Werken bij Atradius

Een bedrijf kan niet succesvol zijn zonder zijn medewerkers. Daarom stimuleert Atradius haar medewerkers hun vaardigheden verder te ontwikkelen en hun ambities waar te maken.

Atradius biedt een inspirerende werkomgeving die ons professionalisme en onze innovatieve geest weerspiegelt. Zo is ieder kantoor uitgerust met state-of-the art technologie om onze vakkundige medewerkers optimaal te ondersteunen.

Vacatures

 

Hieronder staat een overzicht van de posities waar wij momenteel nieuwe collega's voor zoeken. Alle openstaande vacatures staan uitgebreid beschreven op LinkedIn.

 

Information Procurement Manager
 

Tax Reporting & Compliance Consultant

 

Stages

Atradius heeft momenteel de volgende mogelijkheden voor stages:

Internship - Algemeen - Amsterdam

Voor een aantal afdelingen zijn wij doorlopend op zoek naar enthousiaste studenten.

Lees hier de volledige vacaturetekst

Internship - Corporate Communications & Marketing - Amsterdam

Multifaceted position in a dynamic international environment

Read full text

Internship - Atradius Dutch State Business - Amsterdam

Uitgelezen mogelijkheid om wat je geleerd hebt op het gebied van communicatie / journalistiek in de praktijk te brengen

Lees hier de volledige vacaturetekst

Internship - Group Provisioning - Amsterdam

Ervaring opdoen in een uitdagende omgeving? Dan is dit iets voor jou.

Lees hier de volledige vacaturetekst

Internship - Group Buyer Underwriting - Amsterdam

Great opportunity to put your NLP knowledge into practice

Read full text

 

Bedrijfscultuur

Bij Atradius werken wij hard, waarderen wij ieders individuele bijdrage, hebben wij oog voor succes en belonen dit ook.

Daarom zijn onze waarden van de organisatie:

Ambitious Teamwork
Reliable Accountability
Drive Improvement
Unrivalled Services

Wij moedigen onze medewerkers aan uitdagingen aan te gaan, het beste uit zichzelf te halen en te streven naar continue verbetering. De medewerkers hebben de mogelijkheid hun eigen carrière-ontwikkeling te bepalen, Atradius biedt daarvoor de opleidingsmogelijkheden en ondersteuning. Wij zijn medio 2015 gestart met ons vitaliteitsprogramma The Step, de naam zegt het al een stap extra zetten voor een vitaal leven. Wij organiseren meerdere workshops naar keuze voor onze medewerkers om ze hierin te ondersteunen.

Samenwerken is een belangrijk principe binnen Atradius. Wij verwachten dat onze mensen succesvol samenwerken om onze ambitieuze doelen te bereiken. Onze cultuur is professioneel. Onze medewerkers zijn vriendelijk en gastvrij, zowel naar de klant als onder elkaar. Zo zijn er regelmatig sociale events na het werk of mogelijkheden om deel te nemen aan sportieve activiteiten met collega's. Ook worden er regelmatig bedrijfsuitjes georganiseerd, van feesten tot winkelen en theateruitstapjes.

Atradius zou niet zo'n succesvolle organisatie zijn zonder haar medewerkers!

(Maatschappelijk) verantwoord ondernemen

Rendement is uiteraard van belang, maar ethiek en duurzaamheid zijn voor ons even belangrijk. Daarom heeft Atradius zich in 2008 aangesloten bij het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties: een initiatief waarbij de ondertekenaars zich ertoe verbinden om bij het voeren van hun activiteiten tien algemeen aanvaarde beginselen op het gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en corruptiebestrijding te respecteren. Ze vormen de basis van de (M)VO-strategie van Atradius. In Nederland zijn wij sinds begin 2011 lid van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland.

Binnen de organisatie hebben wij een Corporate Responsibility-team om de VO-strategie van de Atradius Groep en de coördinatie hiervan op lokaal niveau te bepalen. Niet alleen als het gaat om milieuaspecten, maar ook als het gaat om zaken met een moreel karakter. Wij hebben het zelf trouwens liever over VO, om te benadrukken dat dit aan de basis ligt van de manier waarop wij zakendoen.

Op het gebied van duurzaamheid heeft Atradius inmiddels een aantal concrete stappen gezet om verantwoord ondernemen in de bedrijfsvoering te integreren. Zo hebben wij zichtbaar gemaakt hoe wij onze ecologische voetafdruk kunnen beperken, onder andere door vermindering van het aantal printers, dubbelzijdig printen en hergebruik van papier. Daarnaast zijn wij overgestapt op spaarlampen en lease-auto's met een lage CO2-uitstoot en hangen in onze kantoren 'groene tips' om de bewustwording van medewerkers te vergroten.

Onze medewerkers

Onze mensen zijn betrokken professionals die dezelfde doelen nastreven als het bedrijf en daarbij hun eigen ambities verwezenlijken.

Onze collega's zijn mensen die genieten van hun werk, die genieten van het leven en door intensief samen te werken ervan kunnen genieten deel uit te maken van een succesvolle internationale onderneming.

Het bieden van innovatieve oplossingen vraagt niet alleen uitstekend zakelijk inzicht en sterke probleemoplossende vaardigheden, maar ook flexibiliteit. Onze mensen zijn gemotiveerd en ambitieus, uitstekende communicatoren die klantgericht zijn, vastberaden om een oplossing te vinden, toegewijd en flexibel. Ze hebben analytische vaardigheden, probleemoplossend vermogen en een kwalificatie of ervaring in een relevante discipline (bijvoorbeeld financiële analyse, klantenservice, verkoop, marketing, IT).

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik solliciteren?

Solliciteren kan via de 'Easy apply' knop bij de betreffende vacature op LinkedIn. Open sollicitaties zijn welkom op jobsnl@atradius.com.

Binnen hoeveel tijd krijg ik een reactie op mijn sollicitatie?

We streven ernaar om je binnen zeven werkdagen een reactie te geven op je sollicitatie.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

De eerste selectie is gebaseerd op de schriftelijke sollicitatie. Sollicitanten die door de eerste selectie heen komen, worden uitgenodigd voor een interview. Afhankelijk van de aard van de rol kan het interview mede bestaan uit een casestudy of een presentatie. Dit eerste gesprek wordt gevoerd door een team bestaande uit een HR-professional en een of meerdere managers uit het gebied waarvoor je solliciteert.

Welke mogelijkheden zijn er om te werken in en te reizen naar het buitenland?

Zoals je zou verwachten van een wereldwijde organisatie is reizen een integraal onderdeel van veel posities. Carrièremogelijkheden op andere (internationale) locaties worden altijd eerst intern beschikbaar gemaakt voor medewerkers. Daarnaast zijn er een aantal internationale opdrachten beschikbaar in bepaalde gebieden van het bedrijf voor diegenen die graag wat langer in het buitenland willen werken. Op onze internationale website staan een aantal aansprekende voorbeelden van collega’s die binnen Atradius hun carrière in diverse landen hebben opgebouwd.

Talenkennis

Bij Atradius in Nederland is het belangrijk dat je zowel de Nederlandse taal als Engelse taal goed beheerst. Het beheersen van meerdere talen is altijd een pluspunt, met name voor afdelingen die direct contact hebben met onze klanten uit verschillende landen.

Als ik bij Atradius kom te werken...

Hoe worden mijn prestaties beoordeeld?

Je ontwikkeling wordt zowel informeel als formeel gevolgd in regelmatig overleg met je manager en door middel van functioneringsgesprekken. Deze gesprekken bieden je een kans om duidelijke doelen te stellen en te identificeren welke vaardigheden en ondersteuning je nodig hebt om deze te verwezenlijken. Wij moedigen al onze medewerkers aan om een zogeheten Competency Development Plan overeen te komen.

Wat zijn de groeimogelijkheden voor mijn salaris?

Wij hebben een eigen CAO waarin onze salarisschalen zijn vastgelegd. Verder hebben wij ook een variabele component die gebaseerd is op prestatie. De opbouw van het variabele deel kan verschillen per functie.

Kom ik in aanmerking voor een pensioenregeling?

Ja, Atradius heeft haar eigen pensioenregeling.
Kijk op www.atradius.nl/pensioenfonds

Is er een particuliere zorgverzekering?

Ja, werknemers kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan een collectief gezondheidszorgpakket.

Heeft Atradius verder nog personeelsvoorzieningen?

Voor medewerkers is er de mogelijkheid om via verzekeraars korting te krijgen op verschillende producten zoals auto- en reisverzekeringen. Daarnaast kunnen werknemers elke drie jaar deelnemen aan het fietsplan.

Binnen Atradius hebben wij onze eigen Academy waar diverse opleidingen worden aangeboden. Deze variëren van een of meerdaagse opleidingen in klassikaal verband, tot diverse interne en externe e-learning modules die je vanachter je laptop of pc, op het werk of thuis kunt doen. De e-learning modules variëren van de kennis van Microsoft producten zoals Powerpoint en Excel tot de kennis over kredietverzekering. Verder zijn er diverse leiderschapsprogramma’s die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en het voorbereiden op of verbeteren van managementvaardigheden en leiderschap.

Atradius biedt haar medewerkers kansen en uitdagingen op elk gebied zodat zij steeds beter kunnen worden in hun werk. Met als uiteindelijk doel een zo goed mogelijke dienstverlening aan onze klanten. Want laten we eerlijk zijn: zonder tevreden klanten zouden wij niet zo succesvol kunnen zijn zoals we nu zijn.

Bij Atradius willen we niet alleen ons werk doen. We willen het verschil maken – voor onszelf, onze collega’s en onze klanten.

We werken samen aan het leveren van eersteklas dienstverlening. En als onze klanten tevreden zijn, maakt dat ons trots dat wij Atradius zijn.
 

Video - Ik ben Atradius

Gerelateerde content

Stage bij Atradius

Op zoek naar een unieke stageplek? Atradius biedt jou een leuke en uitdagende stageplek.

Bedrijfsbezoeken

Atradius organiseert het gehele jaar in samenwerking met hogescholen en universiteiten in Amsterdam (en omstreken) ± 20 bedrijfsbezoeken

Stichting Pensioenfonds Atradius Nederland

Welkom op de website van Stichting Pensioenfonds Atradius Nederland

Disclaimer

De informatie in dit document wordt uitsluitend ter algemene informatie verstrekt en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De toepasselijke voorwaarden zijn te vinden in de polis of de betreffende product- of dienstverleningsovereenkomst. Niets in dit document mag worden opgevat als strekkende tot enigerlei recht, verplichting, verantwoordelijkheid of advies aan de zijde van Atradius, en derhalve ook niet tot enigerlei verplichting tot het uitvoeren van due diligence op afnemers of ten behoeve van uzelf. Indien Atradius due diligence op een afnemer uitvoert, gebeurt dit ten behoeve van haar eigen acceptatiedoeleinden en niet ten behoeve van de verzekeringsnemer of enige andere persoon. Daarnaast zijn noch Atradius noch enige aan haar verbonden ondernemingen, deelnemingen of dochterondernemingen aansprakelijk voor welke directe, indirecte, speciale, incidentele of gevolgschade dan ook voortvloeiende uit het gebruik van de in dit document opgenomen informatie.