Wat is mkbZeker?

MkbZeker is een unieke incasso oplossing die u verzekert van betaling van openstaande facturen van uw zakelijke klanten.

Wat maakt mkbZeker nou zo uniek?

U kunt voor een vast bedrag onbeperkt incassozaken indienen, om zo uw wanbetalers aan te pakken. U bepaalt daarbij of en wanneer u een klant ter incasso overdraagt. De incassospecialisten nemen daarna direct contact op met uw klant om de betaling in goede banen te leiden. Een normaal incasso stopt als uw klant niet meer kan betalen.

Bij mkbZeker gaan we verder. Bij verliezen tot €15.000 vergoedt mkbZeker maximaal 90%. Zo bent u verzekerd van betaling, wij noemen dat ‘No cure, We pay incasso’.

Wanneer is er sprake van ‘No Cure, We Pay Incasso’?

Voor de vergoeding die u kunt ontvangen als uw klant niet meer kan betalen, stelt u eenvoudig een dekking vast tot maximaal €15.000. Dit kan op verschillende manieren:

 • Met kredietinformatie;
 • Uw eigen betalingservaring;
 • Een kredietlimiet van Atradius.

Vervolgens draagt u het incasso aan Atradius Collections over. Als u via het incasso niet (volledig) betaald heeft gekregen, betaalt mkbZeker u in de volgende situaties uit:

 • Als uw klant failliet gaat of in surseance van betaling verkeert;
 • Als uw klant binnen 180 dagen na de vervaldatum nog steeds niet heeft betaald;
 • Als verdere incassomaatregelen worden afgeraden.

 

 

 

 

Dynamicline

 

 

 

 

Meer informatie of mkbZeker aanvragen?
 

 

 

 

 

Dynamicline

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Wij hebben voor u de meest gestelde vragen over mkbZeker verzameld en voorzien van een helder antwoord.*

Number 1Hoe werkt zelfbeoordeling?

Heel eenvoudig. U telt alle betalingen die u van een klant heeft ontvangen binnen 60 dagen na de afgesproken betalingsconditie bij elkaar op. Het totaal van deze betalingen is dan de hoogte van uw kredietlimiet voor deze klant onder de Zelfbeoordeling. Deze kredietlimiet kan niet hoger zijn dan € 15.000 en voor nieuwe zaken kunt u alleen uw ervaringen met dezelfde of langere betalingscondities gebruiken.

Voorbeeld:

 • Factuur € 2.500, betalingsconditie 30 dagen, betaald op dag 45 (15 dagen na vervaldatum)
 • Factuur € 1.000, betalingsconditie 30 dagen, betaald op dag 80 (50 dagen na vervaldatum)
 • Factuur € 5.000, betalingsconditie 30 dagen, betaald op dag 100 (70 dagen na vervaldatum)
 • Factuur € 7.500, betalingsconditie 60 dagen, betaald op dag 90 (30 dagen na vervaldatum)
 • Factuur € 3.000, betalingsconditie 60 dagen, betaald op dag 100 (40 dagen na vervaldatum)

  Al deze betalingservaringen zijn niet ouder dan 12 maanden en afkomstig van dezelfde klant.U gaat met de klant opnieuw zaken doen met een betalingsconditie van 30 dagen. Uw kredietlimiet onder de Zelfbeoordeling is dan: € 2.500 + € 1.000 + € 7.500 + € 3.000 = € 14.000.

  De factuur van € 5.000 is te laat betaald (meer dan 60 dagen na vervaldatum) dus die telt niet mee. Als deze factuur wel was betaald binnen 60 dagen na vervaldatum zou de kredietlimiet onder de Zelfbeoordeling € 15.000 zijn geweest, het maximale bedrag.

  U gaat met de klant opnieuw zaken doen met een betalingsconditie van 60 dagen. Uw kredietlimiet onder de Zelfbeoordeling is dan € 7.500 + € 3.000 = € 10.500. De andere facturen hebben namelijk allemaal kortere betalingscondities dan u nu gaat afspreken.

Number 2Hoe hoog kan de dekking per klant zijn?

Voor iedere klant is de dekking maximaal € 15.000.
Als u een hoger bedrag bij ons aanvraagt dan beoordelen wij uw aanvraag als aanvraag van € 15.000.

Ook voor uw Zelfbeoordeling is de dekking maximaal € 15.000, ongeacht of uw kredietinformatierapport een hoger bedrag aangeeft of het totaal van uw betalingservaringen hoger is.

In alle gevallen krijgt u van ons in geval van schade maximaal € 13.500 uitgekeerd, dit bij het standaard eigen risico van 10%.

Number 3Wanneer kies ik voor zelfbeoordeling?

Als u al beschikt over een kredietinformatierapport niet ouder dan 12 maanden kunt u volgens de voorwaarden van mkbZeker zelf een dekking vaststellen op uw klant. Of u maakt gebruik van uw eigen betalingservaringen, daar betaalt u namelijk niets voor.

Number 4Wanneer kies ik voor een kredietlimiet?

Wilt u weten hoe Atradius uw klant beoordeelt kunt u bij ons een kredietlimiet aanvragen.

Zo weet u meteen waar u aan toe bent. Ook houden wij de klant dan voor u in de gaten, als het minder goed gaat kunnen wij u tijdig waarschuwen door de afgegeven dekking aan te passen.

Number 5Moet ik dekking hebben op alle klanten?

Nee, u mag zelf bepalen welke klanten worden gedekt via de Zelfbeoordeling of een limiet van Atradius. Dat betekent wel dat u niet verzekerd bent voor de klanten waarop geen dekking is vastgesteld. Omdat u toch een vast bedrag aan premie betaalt is dat eigenlijk best zonde, dus waarom zou u niet gewoon al uw zakelijke klanten onder de dekking brengen?

*De rubriek ‘Veelgestelde vragen mkbZeker’ is slechts bedoeld voor uw informatie en u kunt hieraan geen rechten ontlenen en vervangt niet uw polisvoorwaarden. Uw polis en de daarbij behorende voorwaarden zijn bepalend voor de vaststelling van uw dekking.

Gerelateerde content

Hoe werkt mkbZeker?

Nadat u mkbZeker heeft afgesloten, maakt u er in 3 simpele stappen gebruik van.

Wat kost mkbZeker?

Atradius biedt mkbZeker aan in drie verschillende pakketten tegen een vast premiebedrag per kwartaal.