Wat is mkbZeker?

Met mkbZeker heb je een unieke oplossing in handen waarmee je de openstaande facturen van je zakelijke klanten beschermt.

Als ondernemer wil je natuurlijk de garantie dat je zakelijke klanten betalen. Tegelijkertijd wil je mooie kansen grijpen en onbezorgd zakendoen. En, je maakt zich liever geen zorgen over klanten die hun rekening misschien niet betalen. Speciaal voor bedrijven met een omzet tot € 10 miljoen per jaar is er mkbZeker: een volwaardige kredietverzekering met eenvoudige voorwaarden, maximale dekking, flexibele incassodiensten én ruimte om een eigen pakket op maat samen te stellen. Dit allemaal al vanaf € 100 per maand.
 

Wat kan mkbZeker betekenen voor jouw bedrijf?

Voor wie is mkbZeker?

 1. Ben je ondernemer?

 2. Zijn je afnemers bedrijven?

 3. Lever je goederen/diensten op rekening?

 4. Heb je weleens last van onbetaalde facturen?

 5. Heb je geen kredietverzekering?

 6. Is je omzet maximaal 10 miljoen?
   

Heb je bovenstaande vragen met, ja, beantwoord? Dan is mkbZeker dé oplossing voor jouw onderneming tegen niet-betaalde facturen. Zijn er vragen die niet op jouw bedrijf van toepassing zijn? Bekijk dan onze andere oplossingen, we bieden namelijk voor elk type bedrijf en elk type risico een oplossing.
 

 

Wat maakt mkbZeker zo uniek?

mkbZeker is een alles in één oplossing die je helpt met:

 • Financieel inzicht in je klanten: kunnen zij je factuur betalen?
 • Incasso als er niet wordt betaald
 • Schadevergoeding als je klant niet meer kan betalen, bijvoorbeeld door faillissement

 

 

icon - analysis

 Financieel inzicht

Door uw potentiële klanten en leveranciers op kredietwaardigheid te checken, kunt u betalingsrisico en wanbetalers voorkomen en weet u precies wat de financiële situatie is. U kunt de kredietwaardigheid van alle afnemers controleren en het aantal checks is onbeperkt.

 

 

icon - handshake
  Incasso

 

Wanneer een factuur niet wordt betaald kunt u via onze incassoservice: Atradius Collections, alsnog uw vordering innen. Wij voeren incasso op al je zakelijke klanten in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

 

 

icon - cheque
 Schadevergoeding

 

Bij mkbZeker gaan we verder dan alleen maar incasso. Want een incasso stopt als je klant niet kan betalen omdat er geen geld meer is. Is je klant failliet of in surseance dan heeft incasso helemaal geen zin. Normaal gesproken houdt het dan op en moet je je verlies nemen. Maar mkbZeker vergoedt dan maximaal 90% bij openstaande facturen tot €15.000 totaal.

Zo ben je met mkbZeker altijd verzekerd van betaling
 

 

Hoe werkt mkbZeker?

De werking van mkbZeker is eenvoudig. Zie onderstaand schematische uitleg met een voorbeeld.

 

Werking mkbZeker Graphic

 

 

Dynamicline

 

Wil je weten of mkbZeker het juiste product is voor jouw bedrijf? 

Wij helpen je graag verder.

Wil je meer weten over mkbZeker of wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij vertellen je graag meer over onze diensten en helpen je deze optimaal samen te stellen.

 

 

Dynamicline

 

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen over mkbZeker voor je verzameld en voorzien van een helder antwoord.*

Number 1Hoe werkt zelfbeoordeling?

Heel eenvoudig! Je telt alle betalingen die je van een klant heb ontvangen binnen 60 dagen na de afgesproken betalingsconditie bij elkaar op. Het totaal van deze betalingen is dan de hoogte van je kredietlimiet voor deze klant onder de zelfbeoordeling. Deze kredietlimiet kan niet hoger zijn dan € 15.000 en voor nieuwe zaken kun je alleen jouw ervaringen met dezelfde of langere betalingscondities gebruiken.

Voorbeeld:

 • Factuur € 2.500, betalingsconditie 30 dagen, betaald op dag 45 (15 dagen na vervaldatum)
 • Factuur € 1.000, betalingsconditie 30 dagen, betaald op dag 80 (50 dagen na vervaldatum)
 • Factuur € 5.000, betalingsconditie 30 dagen, betaald op dag 100 (70 dagen na vervaldatum)
 • Factuur € 7.500, betalingsconditie 60 dagen, betaald op dag 90 (30 dagen na vervaldatum)
 • Factuur € 3.000, betalingsconditie 60 dagen, betaald op dag 100 (40 dagen na vervaldatum)

  Al deze betalingservaringen zijn niet ouder dan 12 maanden en afkomstig van dezelfde klant. Je gaat met deze klant opnieuw zaken doen met een betalingsconditie van 30 dagen. Je kredietlimiet onder de zelfbeoordeling is dan: € 2.500 + € 1.000 + € 7.500 + € 3.000 = € 14.000.

  De factuur van € 5.000 is te laat betaald (meer dan 60 dagen na vervaldatum) dus die telt niet mee. Als deze factuur wel was betaald binnen 60 dagen na vervaldatum zou de kredietlimiet onder de zelfbeoordeling € 15.000 zijn geweest, het maximale bedrag.

  Je gaat met deze klant opnieuw zaken doen met een betalingsconditie van 60 dagen. Het kredietlimiet onder de zelfbeoordeling is dan € 7.500 + € 3.000 = € 10.500. De andere facturen hebben namelijk allemaal kortere betalingscondities dan je nu gaat afspreken.

Number 2Hoe hoog kan de dekking per klant zijn?

Voor iedere klant is de dekking maximaal € 15.000.
Als u een hoger bedrag bij ons aanvraagt dan beoordelen wij uw aanvraag als aanvraag van € 15.000.

Ook voor uw Zelfbeoordeling is de dekking maximaal € 15.000, ongeacht of uw kredietinformatierapport een hoger bedrag aangeeft of het totaal van uw betalingservaringen hoger is.

In alle gevallen krijgt u van ons in geval van schade maximaal € 13.500 uitgekeerd, dit bij het standaard eigen risico van 10%.

Number 3Wanneer kies ik voor zelfbeoordeling?

Als u al beschikt over een kredietinformatierapport niet ouder dan 12 maanden kunt u volgens de voorwaarden van mkbZeker zelf een dekking vaststellen op uw klant. Of u maakt gebruik van uw eigen betalingservaringen, daar betaalt u namelijk niets voor.

Number 4Wanneer kies ik voor een kredietlimiet?

Wilt u weten hoe Atradius uw klant beoordeelt kunt u bij ons een kredietlimiet aanvragen.

Zo weet u meteen waar u aan toe bent. Ook houden wij de klant dan voor u in de gaten, als het minder goed gaat kunnen wij u tijdig waarschuwen door de afgegeven dekking aan te passen.

Number 5Moet ik dekking hebben op alle klanten?

Nee, u mag zelf bepalen welke klanten worden gedekt via de Zelfbeoordeling of een limiet van Atradius. Dat betekent wel dat u niet verzekerd bent voor de klanten waarop geen dekking is vastgesteld. Omdat u toch een vast bedrag aan premie betaalt is dat eigenlijk best zonde, dus waarom zou u niet gewoon al uw zakelijke klanten onder de dekking brengen?

*De rubriek ‘Veelgestelde vragen mkbZeker’ is slechts bedoeld voor uw informatie en u kunt hieraan geen rechten ontlenen en vervangt niet uw polisvoorwaarden. Uw polis en de daarbij behorende voorwaarden zijn bepalend voor de vaststelling van uw dekking.

Gerelateerde content

Hoe gaat u om met wanbetalers?

Debiteurenbeheer is een vak op zich. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat debiteuren tijdig betalen en dat de klantrelatie in stand wordt gehouden.

Nieuwe klant? Check de kredietwaardigheid

Kredietwaardigheid is de inschatting of u een bedrijf of persoon in staat acht een financiering terug te betalen.

Bedrijf failliet waarmee u samenwerkt: wat nu?

Het is wellicht één van de grootste nachtmerrie van elke ondernemer. Het bedrijf waarmee u een samenwerking heeft, is failliet gegaan.