Modula

Maatwerk in kredietverzekering: alleen dekking waar nodig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modula kredietverzekering | Atradius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat kan Modula betekenen voor jouw bedrijf?

Ben je op zoek naar een kredietverzekering die op de behoefte van jouw bedrijf kan worden afgestemd? Dan is Modula iets voor jou. Heldere polistaal en geen kleine lettertjes: je ziet precies wat er wel wordt gedekt - maar ook wat niet. En voor de prijs hoef je het niet te laten, jouw hele omzet is verzekerd voor een premie die lager is dan je zult verwachten.

Onze Modula-polis maakt zijn naam waar. Met deze modulaire polis kies je namelijk zelf de bouwstenen voor jouw kredietverzekering. Een flexibele manier om je in te dekken tegen de risico’s van zakendoen op krediet. Je verzekert niet méér, maar ook niet minder dan jouw bedrijf nodig heeft.

De premie is afhankelijk van jouw wensen en bedrijfsprofiel zoals omzet, condities en de markten waarmee je zaken doet en is zeer gering in vergelijking met jouw omzet. Laat je aan ons jouw wensen weten? Dan kunnen wij vrijblijvend voor jou een offerte maken. Zo zie je direct hoe gemakkelijk en voordelig een kredietverzekering is.

Offerte op maat

De financiële wereld heeft een imago van afstandelijkheid. Hoe anders bij Atradius! Het meedenken door de medewerkers van Atradius, niemand uitgezonderd, is geweldig en inspirerend. Het geeft ruimte om te ondernemen.

Roel Tromp
Owner LJ Solutions


De voordelen in een oogopslag

Overal en altijd beschermd

  • Modula beschermt je tegen het risico van non-betaling door insolventie of het onvermogen van afnemers om jouw facturen te betalen.

  • Je krijgt tot maximaal 90% vergoed – je kiest zelf op welke markten: binnenland, buitenland of beide.

  • Je kunt jouw dekking uitbreiden met extra ‘bouwstenen’ voor gebeurtenissen waar ook jouw klanten geen vat op hebben: denk aan politieke inmenging, oorlogen of natuurrampen.

  • Is onze kredietlimiet beslissing positief, dan kan je gewoon zakendoen met jouw afnemer en/of prospect. In geval van een gedeeltelijke of negatieve beslissing zullen we deze toelichten, zodat jij jouw commerciële strategie kunt aanpassen.

  • Je krijgt toegang tot onze online credit management systemen die je volledig ontzorgen. Je kunt vooraf de juiste informatie over jouw klant inwinnen, risico's inschatten, een incassoproces starten en je bent altijd verzekerd tegen schade.


Wij helpen jouw onderneming vooruit 

Als ondernemer wil je natuurlijk veilig ondernemen en werken met financieel  gezonde klanten. Een Modula kredietverzekering van Atradius helpt jou daarbij, in binnen- en buitenland.

 


Wat je krijgt als je voor Modula kiest

icon - customer focus - red
icon - euro - red
icon - Analytics tools - red

Kredietwaardigheidscheck

Door jouw potentiële klanten en leveranciers te checken, kan je betalingsrisico en wanbetalers voorkomen en weet je precies wat de financiële situatie is. Je kunt de kredietwaardigheid van alle afnemers controleren en het aantal checks is onbeperkt.

Incassodiensten

Wanneer een factuur niet wordt betaald kan je via onze incassoservice: Atradius Collections, alsnog jouw vordering innen. Onze incassodiensten worden verleend in elk land, elke tijdzone, valuta en taal, ongeacht waar jij of jouw debiteuren gevestigd zijn.

Wij delen onze kennis

Kennis biedt jou een voorsprong op jouw concurrenten. Wij delen graag onze kennis en ervaring. Dankzij betrouwbare informatie kan Atradius je nog slimmer maken. Onze adviseurs blijven je, tijdens de looptijd van een product, altijd van dienst.

 

Hoe werkt Modula?

Jouw Polis wordt op maat gemaakt

Ieder bedrijf is anders. Je kiest dus alleen de ‘bouwstenen’ die jou nodig heeft. Zo zit jouw Modula-polis altijd als gegoten. Je betaalt alleen voor dekking van risico’s waaraan jouw bedrijf blootstaat. Aan de basisdekking voeg je naar keuze extra modules toe, zoals politieke risicodekking of dekking voor fabricagerisico’s. Het resultaat? Een eenduidige en transparante polis.
Het beheer van jouw Modula-polis is eenvoudig. Dankzij gepersonaliseerd accountmanagement en onze online credit management systemen - vraag je snel kredietlimieten aan, draag je vorderingen aan ons over en kan je alles perfect volgen en bijsturen.

Check de financiële situatie van uw klant(en)

Bij het versturen van een factuur aan een klant of leverancier bestaat de kans dat deze niet wordt betaald. Dit leidt tot risico’s voor de winstgevendheid en cashflow van jouw organisatie. De groei van jouw organisatie kan in gevaar komen als er een factuur onbetaald blijft, het kan zelfs leiden tot een faillissement. Om dit te voorkomen is het van belang om klanten op hun kredietwaardigheid te toetsen. Als blijkt dat een nieuwe klant kredietwaardig genoeg is, kan je met minder risico ondernemen.

Draag het incasso aan ons over

Wanneer je een Modula-polis afsluit, kan je gebruikmaken van onze incassodienst, voor optimaal kredietbeheer. Betaalt jouw klant niet? Dan kun je facturen bij ons indienen ter incasso. 

Wij beschikken over een team van ervaren incassospecialisten en staan altijd voor jou klaar. We weten de juiste druk uit te oefenen om maximaal resultaat te behalen in de minnelijke fase zonder direct kosten te hoeven maken voor juridische stappen. Een proactieve benadering levert vaak de beste resultaten op.

Wij keren de schade uit

Omdat wij het betalingsrisico overnemen, kan je erop rekenen dat jij jouw geld ontvangt. De vergoeding bij niet betaalde facturen kan oplopen tot 90%. Zo houd jij jouw cashstromen gezond, behoud je een concurrentievoordeel, heb je meer kans op financiering en schroef je jouw voorziening voor oninbare facturen terug. Er komt daardoor meer geld vrij voor andere zaken. Nog een voordeel: jouw polis en onze dienstverlening groeien mee met jouw onderneming.


 

Wilt je weten of Modula het juiste product is voor jouw bedrijf? 

Wij helpen je graag verder

Wil je meer weten over Modula of wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij vertellen je graag meer over onze diensten en helpen je deze optimaal samen te stellen.

 

Gerelateerde content

mkbZeker

Diensten

Kredietverzekering voor het MKB: verzekerd van betaling

Multinationals

Diensten

Atradius Multinationals is speciaal ontwikkeld voor multinationals. We zien je business als één geheel en bieden tegelijkertijd de lokale ondersteuning die past bij jouw eigen geografische spreiding.

Zakelijke incassodiensten

Diensten

Onze incassodiensten worden verleend in elk land, elke tijdzone, valuta en taal, ongeacht waar u of uw debiteuren gevestigd zijn.

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.