Kredietverzekering - bescherm jouw bedrijf tegen wanbetaling

Een kredietverzekering beschermt jouw onderneming tegen schade die je oploopt door onbetaalde facturen. Betaalt jouw klant niet? Dan krijg je alsnog jouw geld. Op deze manier blijft jouw cashflow op orde.
 

Download brochure
 

Wat is een kredietverzekering?


Lever je goederen of diensten op factuur (krediet) en zijn jouw afnemers ondernemingen? Dan is een kredietverzekering een waardevolle tool voor jouw debiteurenbeheer.

Voor iedere onderneming, klein, middel of groot, biedt Atradius een oplossing. Of je nu alleen zakendoet in Nederland of ook daarbuiten. Met een kredietverzekering is jouw onderneming beschermt tegen het risico van wanbetaling. Dit betekent dat jouw facturen gedekt zijn en dat je altijd jouw geld krijgt, ook wanneer jouw klant niet in staat is te betalen. Daarbij bieden we een internationale incassoservice. Deze dienst helpt jou om niet betaalde rekeningen te innen bij jouw klanten. Zo heb je de vrijheid om zaken te doen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de risico’s.

En niet alleen jouw facturen zijn gedekt. Je krijgt ook toegang tot marktinformatie en betrouwbare risicobeoordelingen van experts voor zowel potentiële als bestaande klanten.
 

 • Risicoanalyse – Financiële inzichten in de markt en de bedrijfstak
  Wij controleren de kredietwaardigheid van jouw (potentiële) klanten en laten jou weten of wij jouw afzet aan hen zullen dekken en zo ja, voor hoeveel. Dit kan je helpen te beslissen of je met een klant in zee wilt gaan of beter op zoek kunt gaan naar andere mogelijkheden.
 • Incasso – Lokaal en internationaal
  Je maakt gebruik van onze internationale incassoservice, Atradius Collections. Onze dekking houdt in dat wanneer een klant niet in staat is één of meerdere openstaande facturen te voldoen, wij de incasso van je overnemen, zowel op jouw lokale markt als over de grens. 
 • Betaling van vorderingen – Dekking van openstaande facturen 
  Betaalt jouw klant niet, dan vergoeden wij de schade. Zo heb je voldoende liquiditeit en cashflow om te werken aan jouw ambities.
   

Hoe werkt een kredietverzekering?

Het is meer dan de naam doet vermoeden en beschermt jouw onderneming via:

 • Informatie over zakelijke afnemers: kredietlimieten tonen kredietwaardigheid
 • Incassoproces inbegrepen: incassokosten op zakelijke afnemers zijn verzekerd
 • Betaalt uw klant niet: dan vergoeden wij de schade. Zo heb je voldoende liquiditeit en cashflow.

 

Check uw klanten | Atradius

Hoe afhankelijk ben jij van jouw grootste klant?

Behoud jouw groei met Atradius. Doe gratis een kredietwaardigheidscheck en ontdek hoe jouw (potentiële) klanten er financieel voorstaan.
 

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

 

kredietverzekering - verzekerd tegen wanbetaling
kredietverzekering - cashflow blijft op orde
kredietverzekering - ondersteuning bij credit management

Verzekerd tegen wanbetaling

Keert schade uit als jouw klanten hun facturen niet meer kunnen betalen. Hierdoor heb je voldoende financiële middelen om te investeren, groeien en jouw rekeningen te betalen

Cashflow blijft op orde

Facturen worden sneller betaald en het vermindert de kans op slecht risico. Met een positieve cashflow kan je aan al jouw verplichtingen voldoen en dit brengt voordelen met zich mee

Concurrentievoordeel

Met ons credit management systeem kunt u vooraf de juiste informatie over jouw klant inwinnen en risico's inschatten. Zo kan je op krediet leveren waar jouw concurrent dit wellicht niet kan

 

Wij hebben de juiste oplossing voor elk type bedrijf.

Of het nu gaat om een startende onderneming, een middelgrote onderneming of een multinational - met de producten en diensten van Atradius stel je de liquiditeit en het succes van jouw onderneming veilig.

mkbZeker - tot 10 miljoen omzet

mkbZeker is een unieke incasso oplossing voor bedrijven met een omzet tot 10 miljoen. Met mkbZeker ben je verzekerd van betaling van openstaande facturen van jouw zakelijke klanten.
 

mkbZeker bied je:

 • No Cure, We Pay!
 • Incasso tot 100% gedekt
 • Premie vanaf € 100 per maand
 • Dekking tot € 15.000 per klant in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk
   

Modula - maatwerk oplossing

Als je op zoek bent naar een kredietverzekering die op de behoefte van jouw bedrijf kan worden afgestemd dan is Modula iets voor jou. Heldere polistaal en geen kleine lettertjes: je ziet precies wat er wel wordt gedekt - maar ook wat niet. En voor de prijs hoef je het niet te laten, jouw hele omzet is verzekerd voor een premie die lager is dan je zult verwachten.
 

Voordelen van Modula:

 • Maatwerk kredietverzekering
 • 75% tot 90% dekking
 • Nederland en/of export wereldwijd
   

Multinationals - vanaf 250 miljoen omzet

Atradius Multinationals is speciaal ontwikkeld voor multinationals. We zien jouw business als één geheel en bieden tegelijkertijd de lokale ondersteuning die past bij jouw eigen geografische spreiding.

Voordelen van Multinationals:

 • Vanaf € 250 miljoen omzet
 • Maatwerk kredietverzekeringsoplossingen voor multinationale ondernemingen
 • Voor ondernemingen met vestigingen in meerdere landen die behoefte hebben aan lokale ondersteuning
   

mkbZeker

mkbZeker kredietverzekering | Atradius

Kredietverzekering voor het MKB. Met deze unieke oplossing, speciaal voor het MKB ben jij verzekerd van betaling van al jouw zakelijke klanten.


Modula

Modula kredietverzekering | Atradius

Maatwerk oplossing. Met Modula kies je zelf de bouwstenen. Een flexibele manier om jou in te dekken tegen de risico’s van zakendoen op krediet.


Multinationals

Brooklyn bridge New York

Kredietverzekering voor multinationals. We zien jouw business als één geheel en bieden tegelijkertijd lokale ondersteuning.


Jouw voordelen van een kredietverzekering:


Klant informatie: doe veilig zaken met (nieuwe) klanten - wij controleren hun kredietwaardigheid.

Incasso service: je kunt debiteuren aansporen tot (tijdige) betaling. Betaalt een debiteur niet op tijd, dan komen onze incassoexperts in actie.

Beschermd tegen wanbetaling: als er een verlies optreedt door onbetaalde facturen, dan vergoeden wij de schade - tot 90%.

Concurrentievoordeel: verwerf een concurrentievoordeel door jouw klanten aantrekkelijke betalingstermijnen te bieden.

Betere bankcondities:  de bank ziet het als een vorm van extra zekerheid. Dat betekent dat je dit in veel gevallen kunt inzetten bij het krijgen van een betere condities bij jouw bank.

Kosten zijn aftrekbaar: alle zakelijke kosten die rechtstreeks betrekking hebben op jouw onderneming, zijn aftrekbaar van de belastingen.

 

 

 

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.