Market Monitor Staal Metaal Tsjechië 2018

Market Monitor

  • Tsjechië
  • Metaal,
  • Staal

27 nov 2018

Het grootste potentiële neerwaartse risico voor de sector is een daling van de orders van belangrijke afnemers, vooral de autosector.

  • Market Monitor Staal Tsjechië 2018 - ijzer
    De binnenlandse vraag naar staal en metaal is momenteel goed, dankzij de solide vraag vanuit de mechanische, autoen bouwsector. In de eerste helft van 2018 verbeterden de winstmarges van staal- en metaalbedrijven, dankzij de stabiele verkoopprijzen en algemene prijsstijging sinds 2016. De komende zes maanden zouden de marges stabiel moeten blijven.
     
  • Betalingen in de Tsjechische staal- en metaalsector gebeuren na gemiddeld 60-90 dagen. De voorbije twee jaar was het betalingsgedrag goed en de komende maanden blijft het aantal betalingsachterstanden naar verwachting stabiel. Het aantal insolventies in dit segment is laag, vergeleken met andere sectoren.
     
  • (NL) Market Monitor Staal Tsjechië 2018 - prestatievooruitzicht
    Ons acceptatiebeleid is doorgaans neutraal voor het segment ijzer en staal, doordat de lokale staalproductie in 2017 met 14% daalde op jaarbasis, als gevolg van reconstructie en
    modernisering van binnenlandse staalfabrieken; ook kampt de lokale staalsector met overcapaciteit en concurrentie vanwege goedkope producenten uit Azië. Dat gezegd zijnde hanteren we een open acceptatiebeleid voor de deelsectoren metaal en metaalproductie. Beide segmenten profiteren momenteel van een positieve prijsontwikkeling, stabiele marges, goed gevulde orderboeken en een goede toegang tot externe financiering.
  • Het grootste potentiële neerwaartse risico voor de sector is een daling van de orders van belangrijke afnemers, vooral de autosector. De volatiliteit van de verkoopprijzen lijkt tot op zekere hoogte beheersbaar te zijn voor staal- en metaalbedrijven. De Tsjechische staal- en metaalsector is sterk op de export gericht; de EU is de hoofdbestemming, terwijl de Amerikaanse markt goed is voor slechts 3% van de Tsjechische staal- en metaalexport. De impact van de Amerikaanse invoerheffingen is dan ook vrij laag.

 

 

Dynamicline

Voorblad MM Staal Metaal 2018

Download hier het rapport

De sleutel tot succesvol internationaal ondernemen is accurate economische informatie over markten en sectoren, met een intelligente blik naar toekomstige trends.

In dit onderdeel van onze publicatiesectie geven de economische experts van Atradius u een essentiële analyse van de wereldeconomie - verleden, heden en toekomst.

 

 

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.