Market Monitor ICT Frankrijk 2018

Market Monitor

  • Frankrijk
  • Electronica/ICT

12 jun 2018

Betalingen in de Franse ICT-sector gebeuren na gemiddeld 60 dagen. We verwachten dat het aantal betalingsachterstanden en insolventies de komende maanden laag en over het algemeen stabiel zal blijven.

  • Market Monitor ICT Frankrijk 2018 - ICT
    Volgens het onderzoeksinstituut GfK kromp het volume van de Franse gsm-markt in 2017 met 5,2%; de verkoop steeg echter met 2,5% tot EUR 8,3 miljard, dankzij de hogere prijzen
    (groter marktaandeel van duurdere smartphones).
     
  • In 2018 blijft de Franse markt voor IT-hardware onder druk staan, na een omzetdaling met 4% tot EUR 5,2 miljard in 2017. De verkoop van tablets en pc’s heeft zwaar te lijden onder de concurrentie van andere apparaten zoals smartphones, een hoog uitrustingspercentage, lange vervangcycli en druk op de prijzen vanwege een tekort aan bepaalde elektronische onderdelen.
     
  • Volgens Syntec/IDC groeide de sector van de IT-software en
    -diensten in 2017 met 3,4% tot EUR 53,7 miljard, dankzij het
    grotere aantal bedrijfsprojecten rond digitale transformatie,
    de opwaartse trend van IT-externalisering en de groei van
    cloud computing. In 2018 zullen IT-diensten een belangrijke
    groeifactor blijven, met een verwachte omzetgroei van 3,6%
    in 2018. De omzet in verband met technologieën voor SMAC
    (Social, Mobile & Analytics in the Cloud) en SaaS (Software as
    a Service) blijft naar verwachting sterk stijgen.
     
  • Market Monitor ICT Frankrijk 2018 - vooruitzichten
    Als gevolg van de verschuivende marktomstandigheden moeten veel ICT-bedrijven hun businessmodel aanpassen. Groothandelaren proberen zich steeds minder bezig te houden met de zuivere verkoop van hardware en in de plaats daarvan producten en IT-diensten met een toegevoegde waarde aan te bieden om zo hun rentabiliteit te verbeteren; dat levert immers meer inkomsten en grotere marges op. Dergelijke inspanningen zijn echter niet gemakkelijk en vergen hoogopgeleid management en werknemers.
     
  • Betalingen in de Franse ICT-sector gebeuren na gemiddeld
    60 dagen. We verwachten dat het aantal betalingsachterstanden
    en insolventies de komende maanden laag en over
    het algemeen stabiel zal blijven. Dat gezegd zijnde blijft ons
    acceptatiebeleid voor het ICT-segment doorgaans neutraal;
    plotselinge faillissementen zijn immers niet uit te sluiten, gezien
    het snel veranderende en zeer competitieve marktklimaat
    met zijn sterke prijsdruk.
     
  • Vooral kleine ICT-bedrijven met een niet-flexibele kostenstructuur
    en een geconcentreerde klanten- of leveranciersportefeuille
    kunnen het moeilijk krijgen, terwijl veel groothandelaren
    van IT-hardware met structureel krappe marges
    en een laag eigen vermogen kampen.

Dynamicline
 

(Image) (NL) MM ICT 2018

 

 

Download icoon

Download hier het rapport

De sleutel tot succesvol internationaal ondernemen is accurate economische informatie over markten en sectoren, met een intelligente blik naar toekomstige trends.

In dit onderdeel van onze publicatiesectie geven de economische experts van Atradius u een essentiële analyse van de wereldeconomie - verleden, heden en toekomst.

 

 

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.