Landenrapport Canada 2019

Landenrapport

  • Canada
  • Algemene economie

07 feb 2019

In 2019 zet het bbp volgens de voorspellingen een groeicijfer neer van minder dan 2% doordat de export, de consumptie van huishoudens en investeringsgroei een terugval kennen.

 

 

Landenrapport Canada 2019 - kerncijfers
Landenrapport Canada 2019 - vooruitzichten

 

De insolventieomgeving

Geen sterke daling verwacht in 2019

Na dalingen van meer dan 5% in 2016 en 2017, zal het aantal bedrijfsfaillissementen zich in 2018 en 2019 waarschijnlijk stabiliseren. Dit kan met name worden toegeschreven aan de lagere economische groei en de hogere rentepercentages.

Canadese bedrijfsfaillissementen

 

Landenrapport Canada 2019 - bedrijfsfaillissementen

 

Belangrijkste economische ontwikkelingen

Verwachte daling van de economische groei in 2019

 

Landenrapport Canada 2019 - bbp

 

Na een toename met 3% in 2017 vertraagde de groei van het Canadese bbp in 2018 tot ongeveer 2%. Dit kwam doordat de toename van de particuliere consumptie terugliep, op zijn beurt veroorzaakt door de tragere groei van de lonen en de toegenomen rentepercentages.

De Canadese economie blijft in de buurt van haar potentieel zitten en de samenstelling van de groei is meer in evenwicht. In 2019 zet het bbp volgens de voorspellingen een groeicijfer neer van minder dan 2% doordat de export, de consumptie van huishoudens en investeringsgroei een terugval kennen.

 

Landenrapport Canada 2019 - particuliere consumptie

 

De Canadese economie blijft het evenwel goed doen, met een lage werkloosheid, een beheersbare inflatie en stijgende, maar nog steeds historisch lage rentetarieven.

De nieuwe overeenkomst tussen de VS, Mexico en Canada (US-Mexico-Canada Agreement - USMCA) heeft de handelsonzekerheid - die toch wel drukte op het vertrouwen en de investeringen - enigszins doen afnemen in Noord-Amerika. Samen met Mexico blijft Canada, via een tarievenvrije quota ver boven de huidige exportniveaus, gespaard van internationale heffingen op auto’s die de VS zouden kunnen opleggen om redenen van nationale veiligheid.

 

Landenrapport Canada 2019 - vaste activa

 

Ondanks de overeenkomst blijven de Amerikaanse invoertarieven op Canadees staal en aluminium voorlopig echter nog van kracht. Bovendien blijven huidige handelsconflicten, in het bijzonder tussen de Verenigde Staten en China, drukken op de wereldwijde groei en op de grondstofprijzen.

 

 

Dynamicline

Voorblad Landenrapport Noord-Amerika

 

De landenrapporten van Atradius worden ontwikkeld om u te ondersteunen bij internationale handel. Onze samenvattingen geven snel een beknopt overzicht over de economie van een land.

Daarnaast bieden de rapporten waardevolle informatie en adviezen over specifiek credit management, incasso maatregelen, juridische wetgeving en de handelswijze bij faillissementen.

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.