Atradius benoemt nieuwe CIOO

Persbericht

Amsterdam, 2 januari 2017 – Atradius heeft per 1 januari 2017 Marc Henstridge benoemd tot Chief Insurance Operations Officer (CIOO) van Atradius.

Volgend op de pensionering van Dominique Charpentier eind 2016 is Marc Henstridge op 1 januari 2017 lid geworden van de Raad van Bestuur van Atradius N.V. Atradius biedt haar zakelijke klanten diverse producten en diensten die hun credit en cash management ondersteunen, waaronder kredietverzekering, incasso, contractuele en regulatoire garanties, en kredietwaardigheidsinformatie over kopers.

Marc Henstridge (48), van Britse afkomst, is sinds 1997 werkzaam bij Atradius. Als CIOO is hij verantwoordelijk voor Instalment Credit Protection, Bonding, Collections, Atradius Re, Project & Process Unit en ITS. In de meer dan 19 jaar dat hij actief is bij Atradius heeft Henstridge diverse posities bekleed, waarvan meest recent die van Director Risk Services in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Naast zijn verantwoordelijkheden bij Atradius vertegenwoordigt Henstridge Atradius en de kredietverzekeringsindustrie in diverse externe comités. Hij zal gaan werken vanuit Amsterdam.

Na 14 jaar bij Atradius werkzaam te zijn geweest, waaronder de laatste drie jaar als CIOO en lid van de Raad van Bestuur, gaat Dominique Charpentier (65) na een verdienstelijke carrière in de kredietverzekerings- en factoringindustrie die meer dan 20 jaar omvat met pensioen.

Voor het succes van onze klanten is het van levensbelang dat wij ons continu samen met hen ontwikkelen om nieuwe manieren te vinden om hen te ondersteunen bij het veilig uitbreiden van hun business. Dominique is voor ons uiterst succesvol geweest bij het heruitvinden van de manier waarop we dit doen voor onze klanten en Marc blijft ons helpen de manier waarop we dit bereiken uit te breiden in de toekomst.

Isidoro Unda, Atradius
Isidoro Unda, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO
Atradius

Over Atradius

Atradius biedt wereldwijd tal van diensten op het gebied van kredietverzekering tot incasso via strategische aanwezigheid in 50 landen. Atradius heeft toegang tot kredietinformatie over 200 miljoen bedrijven wereldwijd. De producten van Atradius op het gebied van kredietverzekering, borgstelling en incasso helpen bedrijven over de hele wereld om zich in te dekken tegen betalingsrisico’s die verbonden zijn aan de verkoop van producten en diensten op krediet. Atradius maakt deel uit van Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), een van de leidende verzekeraars in Spanje en een wereldleider op het gebied van kredietverzekering.