Market Monitor Machines Verenigde Staten 2018

Market Monitor

  • Verenigde Staten
  • Machines/Engineering

13 nov 2018

Vergeleken met andere Amerikaanse sectoren is het aantal insolventies in de machinesector laag.

  • Sinds 2015 heeft de omzet van de Amerikaanse sector voor technische diensten zich hersteld, na enkele jaren gedaald te zijn; de toegenomen liquiditeit op de financiële markten gaf de uitgaven voor nieuwbouw immers een duwtje in de rug. De voorbije 12 maanden zijn de winstmarges van bedrijven gestegen. Men verwacht dat ze stabiel zullen blijven in de tweede helft van 2018 en de eerste helft van 2019. De toegevoegde waarde van de Amerikaanse machine-/technische sector groeit naar verwachting met 7,2% in 2018 en met 4,5% in 2019.
     
  • Market Monitor Machines VS 2018 - sector
    Fabrikanten van bouwmachines blijven profiteren van de hoge economische groei in de VS en de nog altijd solide prestaties van de binnenlandse bouwsector. In 2018 en 2019 zal
    de vraag naar technische kwaliteitsproducten zeer groot blijven in de meeste industriële segmenten. 
     
  • Hoewel machinefabrikanten die actief zijn in de segmenten olie/gas of mijnbouw te lijden hadden onder lagere kapitaaluitgaven voor de aankoop van machines en apparatuur in
    2016 en 2017, zorgden hogere olie- en gasprijzen voor een bescheiden herstel van de kapitaaluitgaven sinds het einde van vorig jaar.
     
  • Market Monitor Machines VS 2018 - prestatievooruitzichten
    Deze kapitaalintensieve sector is over het algemeen sterk afhankelijk van bankleningen en Amerikaanse banken zijn in principe bereid om leningen te verstrekken aan de sector. De gemiddelde betalingstermijn in de Amerikaanse machinesector is 30 dagen. Betalingstermijnen kunnen echter langer zijn doordat kapitaalgoederen duurder kunnen zijn. Het betalingsgedrag was de voorbije twee jaar goed, met een vrij laag aantal wanbetalingen. Voor de komende zes maanden wordt een verdere daling hiervan verwacht.
     
  • Vergeleken met andere Amerikaanse sectoren is het aantal insolventies in de machinesector laag. Het aantal faillissementen daalde in de eerste helft van 2018 en zou de komende 12 maanden moeten afvlakken, in lijn met de algemene ontwikkeling van het aantal insolventies in de VS.
     
  • Wegens het vrij gematigde kredietrisico hanteren we een over het algemeen open acceptatiebeleid voor de Amerikaanse machinesector. Toch is enige voorzichtigheid geboden met betrekking tot machinefabrikanten die afhankelijk zijn van de olie-/gas- en mijnbouwindustrie, vanwege de mogelijke marktimpact van de volatiele energieprijzen en
    het toegenomen belang van milieuvriendelijke en duurzame energiebronnen.

 

 

 

 

Dynamicline

Voorblad MM Machines 2018

 

Download hier het rapport

De sleutel tot succesvol internationaal ondernemen is accurate economische informatie over markten en sectoren, met een intelligente blik naar toekomstige trends.

In dit onderdeel van onze publicatiesectie geven de economische experts van Atradius u een essentiële analyse van de wereldeconomie - verleden, heden en toekomst.

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.