Market Monitor ICT Verenigde Arabische Emiraten 2018

Market Monitor

  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Electronica/ICT

12 jun 2018

Ondanks het herstel van de ruwe-olieprijs in 2018 blijven de economie en discretionaire uitgaven, met inbegrip van het ICT-segment, een neerwaartse druk ondervinden.

  • Market Monitor ICT VAE 2018 - ICT
    De ICT-waardeketen in de VAE omvat verkopers, distributeurs,detailhandelaren in energie, wederverkopers en andere kleine detailhandelaren; er is geen verwerkende industrie. De meeste verkopers en distributeurs bevinden zich in de vrijhandelszones van Dubai en herdistribueren in heel het Midden-Oosten.
     
  • Ondanks het herstel van de ruwe-olieprijs in 2018 blijven de economie en discretionaire uitgaven, met inbegrip van het ICT-segment, een neerwaartse druk ondervinden. Volgens BMI zal in 2018 naar schatting USD 235 miljard worden uitgegeven aan ICT in het Midden-Oosten - een lichte stijging ten opzichte van 2017.
     
  • De ICT-markt in de VAE wordt nog altijd gekenmerkt door zware concurrentie, marges van minder dan 10%, lage toetredingsbarrières, een gebrek aan ondersteuning door de banken en een stagnerende groei in deelsegmenten zoals pc’s en desktops. De heffing van nieuwe belastingen en accijnzen op bepaalde duurzame consumptiegoederen en IT-producten in India en de politieke instabiliteit in het Midden-Oosten had negatieve gevolgen voor de algemene vraag naar ICT-producten.
     
  • Market Monitor ICT VAE 2018 - vooruitzichten
    Sinds 2015 is het aantal betalingsachterstanden en wanbetalingen sterk gestegen, net als het aantal weglopers door cashproblemen in deze sector. Ondanks tekenen van stabilisering sinds de tweede helft van 2017 blijft de sector fragiel en volatiel; in 2018 krimpen de winstmarges van bedrijven naar verwachting verder. Een van de hoofdredenen voor het toegenomen aantal wanbetalingen blijft het gebrek aan steun door de banken, onder de vorm van verminderde of voorzichtige leningen. De vooruitzichten voor het aantal betalingsachterstanden en insolventies in 2018 blijven somber.
     
  • We handhaven een voorzichtige en selectieve aanpak voor kopers in de ICT-sector in de VAE, vooral voor groothandelaren en detailhandelaren, die zwaar te lijden hadden onder een lagere vraag, zware concurrentie en slechtere marges.
    We blijven bijzondere aandacht besteden aan distributeurs en wederverkopers die naar politiek risicovolle landen in het Midden-Oosten en Afrika exporteren. Wat de telecommunicatiesector betreft, handhaven we een voorzichtige aanpak
    voor kleine spelers. In ieder geval zijn de beschikbaarheid van de recentste gecontroleerde financiële cijfers en de geüpdatete handelservaring belangrijke vereisten voor bedrijfsevaluaties in de ICT-sector.

Dynamicline

(Image) (NL) MM ICT 2018

 

Download icoon

Download hier het rapport

De sleutel tot succesvol internationaal ondernemen is accurate economische informatie over markten en sectoren, met een intelligente blik naar toekomstige trends.

In dit onderdeel van onze publicatiesectie geven de economische experts van Atradius u een essentiële analyse van de wereldeconomie - verleden, heden en toekomst.

 

 

 

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.