Verklein risico’s met zakelijke verzekeringen

Als ondernemer loopt u verschillende risico’s. Sommigen klein, anderen groot. De grootste risico’s gaan gepaard met een kans op financiële schade. Zakelijke verzekeringen kunnen de oplossing bieden.

Initieel wellicht te overzien, maar in veel gevallen kunt u de financiële schade niet voldoende dragen. Het gevolg: de continuïteit van uw onderneming komt in gevaar. Een faillissement van uw bedrijf (en in het ergste geval, tevens privé) is een potentiële consequentie.

 

Uw ondernemersrisico’s in kaart brengen is daarom een belangrijk onderdeel van ondernemen. Een scherp inzicht in uw risico’s helpt u om de goede afwegingen te maken. Bijvoorbeeld of u inderdaad de gevolgen van financiële schade zelf kunt dragen. Is het antwoord ‘nee’? Dan is het verstandig om u en uw onderneming te beschermen, door middel van zakelijke verzekeringen.
 

 

Met zakelijke verzekeringen staat u sterker

Indien u ZZP’er bent zijn de risico’s die u loopt redelijk overzichtelijk. Bovendien kunt u als ZZP’er online hulpmiddelen raadplegen, welke helpen om uw risico’s te inventariseren en in beeld te brengen. Echter, zodra uw onderneming groeit wordt ook het overzichtelijk maken van de risico’s complexer. Wanneer u op dit punt terecht komt, is het verstandig om hier een specialist bij te halen. Die u kan helpen de risico’s inzichtelijk te maken. Een expert kan u daarnaast helpen om de juiste afweging te maken welke risico’s u wil verzekeren en welke risico’s u zelf wil dragen.

 

Een veelvoorkomend lastig te dragen risico is bijvoorbeeld de winkelvoorraad. Wat als er brand uitbreekt? Dan kunt u de voorraad wel afschrijven. Daar komt een forse financiële schade bij kijken. Ook wanneer u wél voldoende middelen heeft om nieuwe voorraad aan te schaffen kan u te maken krijgen met hoge kosten. Uw bedrijf zal namelijk een periode niet open zijn om, zodoende de schade te kunnen herstellen. Kan uw onderneming dit omzetverlies dragen?

 

Door met kritische blik naar de risico’s te kijken, ontstaat er een helder beeld. Daarmee kunt u een goede afweging maken welke zakelijke verzekeringen voor u grote voordelen bieden. Zo kunt u maatregelen treffen en verantwoord blijven ondernemen.
 

 

Het debiteurenrisico zelf dragen, of toch afdekken met een verzekering?

Een ander veel voorkomend risico is het debiteurenrisico. Dit is één van de meest onderschatte risico’s, waar flinke financiële schade uit kan voortvloeien. Namelijk wanneer een debiteur uiteindelijk niet blijkt te kunnen betalen. Ook voor deze financiële schade geldt dat het de continuïteit van uw bedrijf behoorlijk in gevaar kan brengen. Het is dus verstandig om kritisch naar uw debiteurenportefeuille te kijken. En de risico’s hierin te inventariseren. Heeft u bijvoorbeeld een klant die een aanzienlijk groot deel van uw debiteurenportefeuille vertegenwoordigd? Dan schuilt hier een extra groot risico. Want wat als deze klant problemen krijgt om uw factuur te voldoen? De kans dat u kunt fluiten naar uw vordering is in dat geval sterk aanwezig.

 

De zakelijke verzekering waar u het debiteurenrisico mee af kunt dekken heet de kredietverzekering. Van oudsher heeft deze verzekering deze naam. Soms wordt ook wel de term debiteurenverzekering gebruikt.
 

 

Het debiteurenrisico verzekeren met Atradius

Het debiteurenrisico beperken is één van de hoofdtaken van een goed boekhoudprogramma. Desondanks een professionele inrichting van uw processen, kan het voorkomen dat betaling van uw debiteur uitblijft. Dat brengt de continuïteit van uw onderneming in gevaar.

 

Daarom is het verstandig om het debiteurenrisico verder af te dekken. Met een kredietverzekering van Atradius geniet u met één service van brede afdekking. Met deze service checken onze adviseurs uw nieuwe klantrelatie op kredietwaardigheid. Zo weet u exact met wie u in de boot stapt. Met een minder kredietwaardige debiteur kunt u bijvoorbeeld strakkere betalingsafspraken maken. Dat helpt met het ontvangen van uw vordering.

 

Ook hoeft u zich nooit meer te bekommeren om incassokosten. Atradius Collections staat achter u geschaard: een incassobureau met wereldwijde dekking. Indien betaling na alle stappen toch volledig uitblijft, dan is 90% van uw vordering verzekerd.
 

 

Loop geen risico en kies voor zekerheid

Een kredietverzekering beschermt uw onderneming tegen schade die u oploopt door onbetaalde facturen. Uw klant kan bijvoorbeeld failliet gaan, of zich financieel amper boven water houden. Het beschermen van uw bedrijf tegen financiële onzekerheden is daarom belangrijk. Atradius informeert u graag over hoe u risico’s kunt beperken, hoe u de omzet veilig kunt stellen en wij geven u financieel inzicht in uw afnemers. Wij bieden voor elk type bedrijf en elk type risico een oplossing. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u een specifieke vraag? 

 

Gerelateerde content

Het incassobureau: een belangrijke samenwerkingspartner

Wat betekent het voor de continuïteit van uw organisatie als één of meerdere van uw klanten hun facturen niet (tijdig) betalen?

Nieuwe klant? Check de kredietwaardigheid

Kredietwaardigheid is de inschatting of u een bedrijf of persoon in staat acht een financiering terug te betalen.

8 tips voor een goed ondernemingsplan

Het overgrote deel van de starters bestaat helaas na twee jaar niet meer. De meest voorkomende reden hiervan is een slechte voorbereiding.