Voorbeeld factuur

Je bent nog niet zo lang geleden voor jezelf begonnen en je hebt reeds jouw eerste klus afgerond. Het moment is aangebroken: je eerste factuur gaat de deur uit. De meeste nieuwe ondernemers gaan in deze fase op zoek naar een factuur voorbeeld om op basis daarvan hun eerste eigen factuur te maken.

Het is daarbij belangrijk om na te denken hoe je het factureren en de opvolging daarvan gaat inrichten voor de lange termijn. In dit artikel vertellen we meer over waar je rekening mee dient te houden bij het factureren.

Het belang van een stevig overzicht

Indien je op factuurbasis werkt, is het belangrijk dat je overzicht houdt. Bijvoorbeeld overzicht in welke van jouw debiteuren hebben betaald – en welke (nog) niet. Daarbij is het essentieel dat je overzichtelijk hebt welke betalingstermijnen inmiddels zijn overschreden. Het grote risico hierin is namelijk dat je door te weinig liquiditeit niet langer aan je eigen verplichtingen kunt voldoen. Bijvoorbeeld je maandelijkse kosten aan leveranciers, of voorraad. Je zit per slot van rekening op de betaling van jouw debiteur te wachten.

Of je jouw debiteurenbeheer goed kunt inrichten aan de hand van een voorbeeld factuur is dus twijfelachtig. Zeker wanneer je maandelijks meerdere facturen verstuurd, loop je het risico dat je snel het overzicht verliest. Bij een meervoud aan maandelijkse vorderingen is het voor jou als ondernemer de overweging waard om over te stappen op goede facturatie software. Er is tegenwoordig genoeg software beschikbaar om een stevig inzicht te creëren.

De voorbeeld factuur voorbij

In de meeste facturatie software zit een template inbegrepen voor het opstellen van een factuur. Daardoor is een factuur voorbeeld niet langer nodig. Door de template te gebruiken kan je er tevens vanuit gaan dat jouw factuur aan de wettelijke eisen voldoet. Een bijkomend voordeel is dat je met software vaak de mogelijkheid hebt om periodieke facturen te sturen. Dat scheelt een hoop tijd wanneer je maandelijks dezelfde factuur stuurt naar dezelfde klant.

Tot slot kan je met goede software uw debiteurenbeheer aanzienlijk strakker inrichten. Vaak is er een koppeling te maken met internetbankieren. Met een koppeling kan je een real-time inzicht creëren in welke klanten hebben betaald en welke niet. Daaropvolgend kan je heel gemakkelijk herinneringen versturen naar jouw debiteuren.

Indien je enkel met een voorbeeld factuur werkt, dan is de kans op fouten vele malen groter. Daarbij zal jouw debiteurenbeheer een hoop onnodige tijd opslokken, omdat je een groot deel van het werk handmatig moet verrichten. Met goede facturatie software is dat verleden tijd.

WP-debiteurenbeheer-red-1

10 tips voor een strak debiteurenbeheer

"Laat jouw onderneming groeien met een strak debiteurenbeheer"

Download gratis whitepaper

Het afdekken van jouw debiteurenrisico met mkbZeker

Wanneer je facturen hebt uitstaan, loop je risico. Of je nu simpelweg een voorbeeld factuur gebruikt, of goede software inzet voor jouw facturatie. Meer dan 3% van alle facturen wordt uiteindelijk namelijk niet betaald. Daar blijf jij als ondernemer mee zitten.

Om de continuïteit van jouw onderneming te waarborgen, is afdekking van je debiteurenrisico een uitstekende zet. Bijvoorbeeld met mkbZeker kredietverzekering van Atradius. Alvorens een nieuwe klantrelatie aan te gaan, kan je door Atradius jouw nieuwe klant laten checken op kredietwaardigheid. Met de informatie uit de check kan je eventueel een aangepaste betalingsregeling formuleren. De kans dat je factuur betaald wordt, kan je hiermee exponentieel vergroten. Desondanks komt het voor dat betaling uitblijft. Met mkbZeker heb je echter ook Atradius Collections achter je geschaard: een incassobureau met globale dekking. Mocht betaling ook na incassoprocedure uitblijven, dan is 90% van jouw vordering gedekt.

De voordelen van mkbZeker

mkbZeker is een unieke oplossing voor MKB bedrijven met een omzet tot 10 miljoen euro.

  • No Cure, We Pay!
  • Incasso tot 100% gedekt
  • Premie vanaf €100 per maand
  • Dekking tot €15.000 per klant in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanië