Jaarverslagen

Het jaarverslag geeft een compleet overzicht van de prestaties van Atradius N.V. over het afgelopen jaar. Erin opgenomen zijn de resultaten en strategie, jaarcijfers en overige financiële informatie.

Jaarverslag Atradius 2021 – Samen verandering omarmen

 

 

 

Atradius Annual Report 2021 | Atradius

 

 

 

 

 

 

 

 

Dynamicline

 

 

 

 

Bij Atradius streven we er voortdurend naar onze klanten de best mogelijke service te bieden en overal aanwezig te zijn waar zij zakendoen. 2021 is opnieuw een jaar geweest waarin wij veranderingen hebben omarmd en daardoor sterker zijn geworden. Wij geloven dat dit aanpassingsvermogen voortkomt uit onze unieke bedrijfscultuur. De aanhoudende gevolgen van de pandemie hebben veel onzekerheid en verstoringen gebracht voor belangrijke economische drijvers en de wereldhandel. Ondanks deze uitdagingen is de vraag naar onze diensten groot gebleven en hebben wij een uitzonderlijke prestatie geleverd.

De premie-inkomsten uit verzekeringen namen met 10% toe, terwijl de bruto schaderatio in 2021 afnam tot 27,8%. Als gevolg daarvan nam het resultaat uit verzekeringen en diensten van Atradius toe met 282,1% tot EUR 302,5 miljoen, en het resultaat na belastingen met 444,0% tot EUR 240,2 miljoen. De klantretentie van 92,9% weerspiegelt onze toewijding aan onze klanten en ons voortdurend streven naar uitmuntende dienstverlening, zelfs in de meest uitdagende tijden.

De vooruitzichten voor 2022
In 2022 zal het bbp naar verwachting wereldwijd met 4,5% groeien, wat minder is dan de 5,7% groei in 2021 omdat knelpunten aan de aanbodzijde op de groei wegen en de onzekerheid over de pandemie en mogelijke nieuwe coronavirusvarianten aanhoudt. Voor de opkomende markten wordt een groei van 4,9% voorspeld, iets meer dan de voorspelde groei voor de geavanceerde economieën (4,2%). Het economisch herstel hangt nog steeds nauw samen met de vaccinatiegraad, die zou moeten stijgen naarmate er dit jaar op ruimere schaal vaccins beschikbaar komen. In 2022 zal het economische klimaat nog steeds worden beïnvloed door de hoge inflatie en de stijgende energieprijzen, maar een sterke arbeidsmarkt en een aanhoudend consumentenvertrouwen en bestedingen zorgen voor een buffer. Onze strategie voor risicobeheer zal evenwichtig en klantgericht blijven. Efficiënt gebruik van onze risicopositie is essentieel om ons groeitraject voort te zetten. Onze digitale transformatieagenda zal worden voortgezet en wij verwachten in de loop van 2022 belangrijke opleveringen van nieuwe interne IT-systemen die onze basis voor groei en grotere efficiëntie zullen versterken.

 

2021 was een jaar van uitdagingen aangaan en mee evolueren met het bedrijfsklimaat om uitzonderlijke resultaten te boeken. Hoewel het een jaar van herstel is geweest, was het verre van eenvoudig. Tussen bevoorradingsproblemen, hoge inflatie en nieuwe, zeer overdraagbare varianten van het coronavirus hebben wij ons aangepast aan de vaak drastisch veranderende bedrijfsomstandigheden, en dat doen wij nog steeds. Ondanks deze factoren zijn we erg trots dat we onze doelstellingen voor 2021 hebben bereikt.

David Capdevila, Atradius
David Capdevila
CEO Atradius

 

 

*De laatste Jaarverslagen en samenvattingen zijn beschikbaar aan de onderzijde van deze pagina in Adobe Reader. (Download Adobe Reader).

Gerelateerde content

Geschiedenis

In 2020 bereikten we onze 95e verjaardag, waarmee we onze lange geschiedenis van het ondersteunen van de binnenlandse en internationale handel in de hele wereld voortzetten.

Feiten en Cijfers

Atradius is een toonaangevend leverancier van diensten op het gebied van kredietverzekering, incasso en borgstelling en is aanwezig op elk continent. Hier volgt een beknopt overzicht van ons bedrijf.

Aandeelhoudersinformatie

Atradius N.V. is een private onderneming voor 100% eigendom van Grupo Catalana Occidente, S.A. en Grupo Compañía Espanõla de Crédito y Caución, S.L.