Hoe werkt mkbZeker?

Nadat u mkbZeker heeft afgesloten, maakt u er in 3 simpele stappen gebruik van.

mkbZeker in de praktijk?

1. Heeft u onbetaalde rekeningen? Stuur deze online aan ons op.

Atradius Atrium is een veilige, geavanceerde dienst voor online polisbeheer. Met een enkel, geheel geïntegreerd platform hebt u volledige controle over uw creditmanagement.

Wat kost mkbZeker?

Atradius Atrium geeft u toegang tot informatie over de dekking voor al uw afnemers binnen een groep of portefeuille, inclusief de dekkingsvoorwaarden. Deze informatie kunt u als rapporten downloaden om daar vervolgens actie op te ondernemen, zoals kredietlimieten die niet langer nodig zijn laten vervallen.

Lees meer over wat Atradius Atrium kan betekenen voor u via onderstaande link:

https://atradius.nl/artikel/atradius-atrium.html

2. Wij voeren voor u incasso op al uw zakelijke klanten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Luxemburg.

Het Atradius Collections incassoproces begint op het moment dat u ons op de hoogte brengt dat facturen niet tijdig zijn betaald. Namens u treedt een specialist van Atradius Collections, die het dichtst bij de regio van uw klant werkzaam is, in de lokale taal in contact met uw debiteur. In nauw overleg met u onderhandelen we en maken we afspraken met uw debiteur om te komen tot een snelle en effectieve oplossing voor het innen van de vordering.

3. Is het incasso niet succesvol, dan vergoeden wij alsnog de openstaande vordering tot 90%*.

We beseffen hoe waardevol goede klantrelaties voor u zijn. Als een klant net iets meer tijd nodig heeft om zijn rekening te betalen, wilt u die ruimte ook kunnen geven. Bij mkbZeker kiest u dus zelf het moment van overdracht. Kortom, u bepaalt wanneer wij gaan incasseren.

Uw eigen risico is standaard 10%. De datum waarop u het incasso overdraagt of de datum waarop uw klant failliet gaat of in surseance van betaling verkeert, bepaalt de hoogte van uw eigen risico. Draagt u het incasso later over om uw klant tegemoet te komen, dan neemt uw eigen risico toe en daalt onze bijdrage in de incassokosten. Hoe langer u dus besluit te wachten, hoe hoger uw eigen risico wordt.

Om uw vordering in aanmerking te laten komen voor 90% vergoeding dient u uw dekking vast te stellen (met uw betalingservaring, een kredietrapport of een kredietlimiet).

 

Dynamicline

 

Meer informatie of mkbZeker aanvragen?


 

 

 

 

Dynamicline

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Number 1 Hoe werkt dekking met een informatierapport

Het bedrag dat wordt genoemd in het kredietinformatierapport is uw maximale dekking. Dit kredietinformatierapport kunt u kopen bij een onafhankelijk kredietinformatiebureau in Nederland of in het land van uw klant. Een kredietinformatierapport is een momentopname en geldig voor een periode van 12 maanden.

Number 2Hoe werkt dekking met betalingservaring?

Op basis van uw eigen betalingservaring met een klant kunt u een dekking vaststellen. Een betalingservaring is al positief wanneer uw klant binnen 60 dagen na vervaldatum de factuur heeft betaald. Bij een betalingstermijn van 30 dagen heeft uw klant dus 90 dagen de tijd om te betalen.

Number 3Hoe werkt dekking met een kredietlimiet

U kunt ook bij Atradius een kredietlimiet aanvragen, het afgegeven bedrag is uw maximale dekking.  Een afgegeven kredietlimiet wordt door ons bewaakt, dit betekent dat u tijdig wordt geïnformeerd als het risico op uw klant verslechtert.

Gerelateerde content

Wat is mkbZeker?

Met mkbZeker heb je een unieke oplossing in handen waarmee je de openstaande facturen van je zakelijke klanten beschermt.

Wat kost mkbZeker?

Atradius biedt mkbZeker aan in drie verschillende pakketten tegen een vast premiebedrag per kwartaal.