Market Monitor - ICT - Australië 2016

Market Monitor

  • Australië
  • Electronica/ICT

16 jun 2016

De komende jaren zullen er in de deelsector telecommunicatie vanwege de sterk verzadigde markt maar weinig mogelijkheden voor groei zijn.

  • Voor de Australische ICT-markt verwacht men een aanzienlijk groeipotentieel op middellange termijn, vooral op het vlak van tablets, real-time bedrijfssoftware en de groei van data centres. De Australische overheid speelt daarbij een belangrijke rol, door de IT-markt te stimuleren met haar aankoopprogramma en diverse initiatieven, zoals het promoten van de ontwikkeling van software in eigen land en cyberveiligheid.
     
  • De verwachting is dat de verkoop van IT-diensten zal stijgen van AUD 22,0 miljard in 2016 naar AUD 25,7 miljard in 2019. Cloud services zullen de grootste drijvende kracht daarachter zijn.
     
  • De verkoop van computerhardware zou relatief laag moeten blijven vanwege de rijpe markt en stijgen van AUD 7,8 miljard in 2016 naar AUD 8,2 miljard in 2019.
     
  • De verkoop van software stijgt naar verwachting van AUD 9,4 miljard in 2016 naar AUD 10,5 miljard in 2019. Naarmate het aanbod van software als diensten toeneemt zal de groei van de vraag naar bedrijfstoepassingen van kleine en middelgrote ondernemingen de belangrijkste groeifactor zijn.
     
  • De komende jaren zullen er in de deelsector telecommunicatie vanwege de sterk verzadigde markt maar weinig mogelijkheden voor groei zijn. Operators richten zich nu op diensten; daarbij profiteren ze vooral van hun investeringen in 4G-netwerken.
     
  • Ons acceptatiebeleid voor groothandelaren/distributeurs en retailers, systeemintegreerders en bedrijven op het vlak van IT-software/-diensten/-hardware blijft doorgaans open. De financiële prestaties van ICT-bedrijven zouden stabiel moeten blijven, aangezien banken bereid zijn om leningen te geven aan bedrijven. Het aantal wanbetalingen en insolventies in deze sector is laag, hoewel er de afgelopen 12 maanden twee grote faillissementen waren.

Downloads

Disclaimer

Elke publicatie die beschikbaar is op of vanaf onze websites, zoals, maar niet beperkt tot webpagina's, rapporten, artikelen, publicaties, tips en nuttige content, blogs, infographics, video's (hierna ‘Publicatie’) wordt louter ter informatie verstrekt en is niet bedoeld als beleggingsadvies, juridisch advies of enige aanbeveling aan de lezer(s) met betrekking tot specifieke transacties, investeringen of strategieën. Lezers zijn zelf verantwoordelijk voor het nemen van commerciële en andere beslissingen omtrent de verstrekte informatie. Hoewel Atradius al het noodzakelijke heeft gedaan om te verzekeren dat de informatie in enige Publicatie verkregen is van betrouwbare bronnen, kan Atradius niet verantwoordelijk gesteld worden voor fouten of omissies, of voor de resultaten verkregen door gebruik van deze informatie. Alle informatie in enige Publicatie wordt gegeven ‘zoals ze is’, zonder garantie op volledigheid, accuraatheid, tijdsgebondenheid, of op de resultaten verkregen door gebruik van de publicatie, en zonder garantie van enige soort, uitdrukkelijk of geïmpliceerd. In geen geval zal Atradius, haar gerelateerde partners of corporaties, of de partners, agenten of werknemers hiervan verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor enige genomen beslissing of actie die zij zouden nemen op basis van de in enige Publicatie verstrekte informatie, of voor enig verlies van kansen, winstderving, productieverlies, omzetverlies of gevolgschade, speciale of soortgelijke schade van welke aard dan ook, zelfs wanneer de lezer in kennis is gesteld van de mogelijkheid van dergelijke verliezen of schade.