Over Atradius Global

Uniek concept

Al meer dan twintig jaar werkt Atradius Global volgens een uniek concept, waarbij u als klant enerzijds profiteert van de mogelijkheid om centraal te onderhandelen over de prijs, condities, dekking en servicebehoefte, en anderzijds in elk verzekerd land geniet van de lokale service door ons Global-team ter plekke.

Alle commerciële werkzaamheden voor onze klanten worden verricht door onze meer dan 200 ‘dedicated’ Global-medewerkers. Met dit model is Atradius Global de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot marktleider in het multinationale segment. Bovendien hebben we met maar liefst 97% van onze klanten een langdurige relatie van meerdere jaren. Onze klanten en tussenpersonen vertellen ons dan ook dat de dienstverlening van Global wordt gezien als ‘benchmark’ voor onze directe concurrenten. 

Drie bijzondere elementen

Welke andere elementen onderscheiden Atradius Global van andere aanbieders?

  • Op de eerste plaats: onze mensen. We zijn er door de jaren heen in geslaagd om binnen onze unit een sfeer van vertrouwen en saamhorigheid te creëren, die ervoor zorgt dat u als klant kunt rekenen op hetzelfde hoge serviceniveau, waar ter wereld u ook met ons werkt. Hebt u een afspraak gemaakt met Atradius Global in Nederland, dan zal deze altijd stipt worden uitgevoerd, ook door onze collega’s in bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika.
  • Een andere belangrijke speler in het succes van Global is uw persoonlijke Key Account Underwriter. Deze risicoacceptant is onderdeel van het account team. Hij of zij kent u goed en zorgt op basis van die goede relatie voor de optimale kredietlimieten. De underwriter is tevens beschikbaar om u of uw belangrijke afnemers persoonlijk te bezoeken, indien gewenst.  
  • Omdat we als eersten een servicemodel voor multinationals hebben ontwikkeld, is Atradius Global ook nog steeds de enige kredietverzekeraar die in staat is om wereldwijd identieke polisvoorwaarden af te geven. Met de Global Modula Polis geven we onze klanten enorm veel helderheid over de dekking.

Handige tool: Atradius Insights

Samen met een aantal belangrijke klanten heeft Atradius Global een unieke managementinformatietool ontwikkeld: Atradius Insights. Dit systeem geeft u een volledig inzicht in al uw kredietlimieten, inclusief dekking op groepsniveau, trends in de ontwikkeling van uw debiteurenportefeuille, buyer ratings en een compleet overzicht van uw uitstaande incasso- en claimszaken. De tool is voor al onze klanten gratis beschikbaar.

Meer weten?

Bel Michiel van Hee op 020 5532487 of Kristian Klein op 020 5532286

Bescherm uzelf tegen niet-betalende klanten

Elke ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: traag of niet betalende klanten. Daar zit u vast niet op te wachten, laat staan dat u zich daar druk om wilt maken.

Met een kredietverzekering van Atradius heeft u drie sterke troeven in handen:

  1. U ontvangt bedrijfsinformatie over uw (toekomstige) klanten.
  2. Wij staan u bij met het incasso op niet-betalende klanten.
  3. U bent verzekerd voor de situatie dat uw afnemer failliet gaat.
Man and woman smiling | Atradius
Disclaimer

De informatie in dit document wordt uitsluitend ter algemene informatie verstrekt en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De toepasselijke voorwaarden zijn te vinden in de polis of de betreffende product- of dienstverleningsovereenkomst. Niets in dit document mag worden opgevat als strekkende tot enigerlei recht, verplichting, verantwoordelijkheid of advies aan de zijde van Atradius, en derhalve ook niet tot enigerlei verplichting tot het uitvoeren van due diligence op afnemers of ten behoeve van uzelf. Indien Atradius due diligence op een afnemer uitvoert, gebeurt dit ten behoeve van haar eigen acceptatiedoeleinden en niet ten behoeve van de verzekeringsnemer of enige andere persoon. Daarnaast zijn noch Atradius noch enige aan haar verbonden ondernemingen, deelnemingen of dochterondernemingen aansprakelijk voor welke directe, indirecte, speciale, incidentele of gevolgschade dan ook voortvloeiende uit het gebruik van de in dit document opgenomen informatie.