Kredietverzekering - bescherm uw bedrijf tegen wanbetaling

Een kredietverzekering beschermt uw onderneming tegen schade die u oploopt door onbetaalde facturen. Betaalt uw klant niet? Dan krijgt u alsnog uw geld. Op deze manier blijft uw cashflow op orde.
 

Download brochure
 

Wat is een kredietverzekering?


Levert u goederen of diensten op factuur (krediet) en zijn uw afnemers ondernemingen? Dan is een kredietverzekering een waardevolle tool voor uw debiteurenbeheer.

Voor iedere onderneming, klein, middel of groot, biedt Atradius een oplossing. Of u nu alleen zakendoet in Nederland of ook daarbuiten. Met een kredietverzekering is uw onderneming beschermt tegen het risico van wanbetaling. Dit betekent dat uw facturen gedekt zijn en dat u altijd uw geld krijgt, ook wanneer uw klant niet in staat is te betalen. Daarbij bieden we een internationale incassoservice. Deze dienst helpt u om niet betaalde rekeningen te innen bij uw klanten. Zo heeft u de vrijheid om zaken te doen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de risico’s.

En niet alleen uw facturen zijn gedekt. U krijgt ook toegang tot marktinformatie en betrouwbare risicobeoordelingen van experts voor zowel potentiële als bestaande klanten.
 

 • Risicoanalyse – Financiële inzichten in de markt en de bedrijfstak
  Wij controleren de kredietwaardigheid van uw (potentiële) klanten en laten u weten of wij uw afzet aan hen zullen dekken en zo ja, voor hoeveel. Dit kan u helpen te beslissen of u met een klant in zee wilt gaan of beter op zoek kunt gaan naar andere mogelijkheden.
 • Incasso – Lokaal en internationaal
  U maakt gebruik van onze internationale incassoservice, Atradius Collections. Onze dekking houdt in dat wanneer een klant niet in staat is één of meerdere openstaande facturen te voldoen, wij de incasso van u overnemen, zowel op uw lokale markt als over de grens. 
 • Betaling van vorderingen – Dekking van openstaande facturen 
  Betaalt uw klant niet, dan vergoeden wij de schade. Zo heeft u voldoende liquiditeit en cashflow om te werken aan uw ambities.
   

Hoe werkt een kredietverzekering?

Het is meer dan de naam doet vermoeden en beschermt uw onderneming via:

 • Informatie over zakelijke afnemers: kredietlimieten tonen kredietwaardigheid
 • Incassoproces inbegrepen: incassokosten op zakelijke afnemers zijn verzekerd
 • Betaalt uw klant niet: dan vergoeden wij de schade. Zo heeft u voldoende liquiditeit en cashflow.

 

Check uw klanten | Atradius

Hoe afhankelijk bent u van uw grootste klant?

Behoud uw groei met Atradius. Doe gratis een kredietwaardigheidscheck en ontdek hoe uw (potentiële) klanten er financieel voorstaan.
 

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

 

kredietverzekering - verzekerd tegen wanbetaling
kredietverzekering - cashflow blijft op orde
kredietverzekering - ondersteuning bij credit management

Verzekerd tegen wanbetaling

Keert schade uit als uw klanten hun facturen niet meer kunnen betalen. Hierdoor heeft u voldoende financiële middelen om te investeren, groeien en uw rekeningen te betalen

Cashflow blijft op orde

Facturen worden sneller betaald en het vermindert de kans op slecht risico. Met een positieve cashflow kunt u aan al uw verplichtingen voldoen en dit brengt voordelen met zich mee

Concurrentievoordeel

Met ons credit management systeem kunt u vooraf de juiste informatie over uw klant inwinnen en risico's inschatten. Zo kunt u op krediet leveren waar uw concurrent dit wellicht niet kan

 

Wij hebben de juiste oplossing voor elk type bedrijf.

Of het nu gaat om een startende onderneming, een middelgrote onderneming of een multinational - met de producten en diensten van Atradius stelt u de liquiditeit en het succes van uw onderneming veilig.

mkbZeker - tot 10 miljoen omzet

mkbZeker is een unieke incasso oplossing voor bedrijven met een omzet tot 10 miljoen. Met mkbZeker bent u verzekerd van betaling van openstaande facturen van uw zakelijke klanten.
 

mkbZeker biedt u:

 • No Cure, We Pay!
 • Incasso tot 100% gedekt
 • Premie vanaf € 100 per maand
 • Dekking tot € 15.000 per klant in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië
   

Modula - maatwerk oplossing

Als u op zoek bent naar een kredietverzekering die op de behoefte van uw bedrijf kan worden afgestemd dan is Modula iets voor u. Heldere polistaal en geen kleine lettertjes: u ziet precies wat er wel wordt gedekt - maar ook wat niet. En voor de prijs hoeft u het niet te laten, uw hele omzet is verzekerd voor een premie die lager is dan u zult verwachten.
 

Voordelen van Modula:

 • Maatwerk kredietverzekering
 • 75% tot 90% dekking
 • Nederland en/of export wereldwijd
   

Multinationals - vanaf 250 miljoen omzet

Atradius Multinationals is speciaal ontwikkeld voor multinationals. We zien uw business als één geheel en bieden tegelijkertijd de lokale ondersteuning die past bij uw eigen geografische spreiding.

Voordelen van Multinationals:

 • Vanaf € 250 miljoen omzet
 • Maatwerk kredietverzekeringsoplossingen voor multinationale ondernemingen
 • Voor ondernemingen met vestigingen in meerdere landen die behoefte hebben aan lokale ondersteuning
   

mkbZeker

mkbZeker kredietverzekering | Atradius

Kredietverzekering voor het MKB. Met deze unieke oplossing, speciaal voor het MKB bent u verzekerd van betaling van al uw zakelijke klanten.


Modula

Modula kredietverzekering | Atradius

Maatwerk oplossing. Met Modula kiest u zelf de bouwstenen. Een flexibele manier om u in te dekken tegen de risico’s van zakendoen op krediet.


Multinationals

Brooklyn bridge New York

Kredietverzekering voor multinationals. We zien uw business als één geheel en bieden tegelijkertijd lokale ondersteuning.


Uw voordelen van een kredietverzekering:


Klant informatie: doe veilig zaken met (nieuwe) klanten - wij controleren hun kredietwaardigheid.

Incasso service: u kunt debiteuren aansporen tot (tijdige) betaling. Betaalt een debiteur niet op tijd, dan komen onze incassoexperts in actie.

Beschermd tegen wanbetaling: als er een verlies optreedt door onbetaalde facturen, dan vergoeden wij de schade - tot 90%.

Concurrentievoordeel: verwerf een concurrentievoordeel door uw klanten aantrekkelijke betalingstermijnen te bieden.

Betere bankcondities:  de bank ziet het als een vorm van extra zekerheid. Dat betekent dat u dit in veel gevallen kunt inzetten bij het krijgen van een betere condities bij uw bank.

Kosten zijn aftrekbaar: alle zakelijke kosten die rechtstreeks betrekking hebben op uw onderneming, zijn aftrekbaar van de belastingen.