Kredietverzekering - bescherm uw bedrijf tegen wanbetaling

Een kredietverzekering beschermt uw onderneming tegen schade die u oploopt door onbetaalde facturen. Betaalt uw klant niet? Dan krijgt u alsnog uw geld. Op die manier blijft uw cashflow op orde.
  

Wat is een kredietverzekering?


Het verzekerd uw bedrijf tegen schade die ontstaat als een klant zijn facturen niet kan betalen. Levert u goederen of diensten op factuur (krediet) en zijn uw afnemers ondernemingen, dan is een kredietverzekering een waardevolle tool voor uw debiteurenbeheer. Met een verzekering heeft u voldoende financiële middelen om te investeren, groeien en uw rekeningen te betalen.
 

 • Betaalt uw klant niet, dan vergoeden wij de schade. Zo heeft u voldoende liquiditeit en cashflow om te werken aan uw ambities.
 • U maakt gebruik van onze internationale incassoservice, Atradius Collections. Hierdoor wordt het voor u mogelijk om uw zakelijke relatie in stand te houden en uw bedrijfsactiviteiten soepel voort te zetten.
 • Door onze kennis van de markt kunt u vooraf de juiste informatie over uw klant inwinnen en kent u hun financiële situatie. Dit geeft u vertrouwen om op krediet zaken te doen.

Hoe werkt een kredietverzekering?

Het is meer dan de naam doet vermoeden en beschermt uw onderneming via:

 • Informatie over zakelijke afnemers: kredietlimieten tonen kredietwaardigheid
 • Incassoproces inbegrepen: incassokosten op zakelijke afnemers zijn verzekerd
 • Schadevergoeding bij betalingsonvermogen van zakelijke afnemers

 

Check uw klanten | Atradius

Hoe afhankelijk bent u van uw grootste klant?

Behoud uw groei met Atradius. Doe gratis een kredietwaardigheidscheck en ontdek hoe uw (potentiële) klanten er financieel voorstaan.
 

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

 

kredietverzekering - verzekerd tegen wanbetaling
kredietverzekering - cashflow blijft op orde
kredietverzekering - ondersteuning bij credit management

Verzekerd tegen wanbetaling

Keert schade uit als uw klanten hun facturen niet meer kunnen betalen. Hierdoor heeft u voldoende financiële middelen om te investeren, groeien en uw rekeningen te betalen

Cashflow blijft op orde

Facturen worden sneller betaald met en het vermindert de kans op slecht risico. Met een positieve cashflow kunt u aan al uw verplichtingen voldoen en dit brengt voordelen met zich mee

Ondersteuning bij credit management

Met ons credit management systeem bent u volledig ontzorgd. U kunt vooraf de juiste informatie over uw klant inwinnen, risico's inschatten, inclusief incassoproces en u bent altijd verzekerd tegen schade

 

Wij hebben de juiste oplossing voor elk type bedrijf.

Of het nu gaat om een startende onderneming, een middelgrote onderneming of een multinational - met de producten en diensten van Atradius stelt u de liquiditeit en het succes van uw onderneming veilig.

mkbZeker - tot 10 miljoen omzet

mkbZeker is een unieke incasso oplossing voor bedrijven met een omzet tot 10 miljoen. Met mkbZeker bent u verzekerd van betaling van openstaande facturen van uw zakelijke klanten.
 

mkbZeker biedt u:

 • No Cure, We Pay!
 • Incasso tot 100% gedekt
 • Premie vanaf € 100 per maand
 • Dekking tot € 15.000 per klant in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië
   

Modula - maatwerk oplossing

Als u op zoek bent naar een kredietverzekering die op de behoefte van uw bedrijf kan worden afgestemd dan is Modula iets voor u. Heldere polistaal en geen kleine lettertjes: u ziet precies wat er wel wordt gedekt - maar ook wat niet. En voor de prijs hoeft u het niet te laten, uw hele omzet is verzekerd voor een premie die lager is dan u zult verwachten.
 

Voordelen van Modula:

 • Maatwerk kredietverzekering
 • 75% tot 90% dekking
 • Nederland en/of export wereldwijd
   

Multinationals - vanaf 250 miljoen omzet

Atradius Multinationals is speciaal ontwikkeld voor multinationals. We zien uw business als één geheel en bieden tegelijkertijd de lokale ondersteuning die past bij uw eigen geografische spreiding.

Voordelen van Multinationals:

 • Vanaf € 250 miljoen omzet
 • Maatwerk kredietverzekeringsoplossingen voor multinationale ondernemingen
 • Voor ondernemingen met vestigingen in meerdere landen die behoefte hebben aan lokale ondersteuning
   

mkbZeker

mkbZeker kredietverzekering | Atradius

Kredietverzekering voor het MKB. Met deze unieke oplossing, speciaal voor het MKB bent u verzekerd van betaling van al uw zakelijke klanten.


Modula

Modula kredietverzekering | Atradius

Maatwerk oplossing. Met Modula kiest u zelf de bouwstenen. Een flexibele manier om u in te dekken tegen de risico’s van zakendoen op krediet.


Multinationals

Brooklyn bridge New York

Atradius Multinationals is speciaal ontwikkeld voor multinationals. We zien uw business als één geheel en bieden tegelijkertijd de lokale ondersteuning die past bij uw eigen geografische spreiding.


Uw voordelen van een kredietverzekering:


Klant informatie: doe veilig zaken met (nieuwe) klanten - wij controleren hun kredietwaardigheid.

Incasso service: u kunt debiteuren aansporen tot (tijdige) betaling. Betaalt een debiteur niet op tijd, dan komen onze incassoexperts in actie.

Beschermd tegen wanbetaling: als er een verlies optreedt door onbetaalde facturen, dan vergoeden wij de schade - tot 90%.

Concurrentievoordeel: verwerf een concurrentievoordeel door uw klanten aantrekkelijke betalingstermijnen te bieden.

Betere bankcondities:  de bank ziet een kredietverzekering als een vorm van extra zekerheid. Dat betekent dat u dit in veel gevallen kunt inzetten bij het krijgen van een betere condities bij uw bank.

Kosten zijn aftrekbaar: alle zakelijke kosten die rechtstreeks betrekking hebben op uw onderneming, zijn aftrekbaar van de belastingen.