10 redenen om uw vorderingen te verzekeren

U wilt uw onderneming veilig laten groeien. Met onze ruime ervaring en expertise bieden we een reeks op elkaar afgestemde producten en diensten die u hierbij helpen.

Als ondernemer bent u continu op zoek naar kansen om uw onderneming veilig te laten groeien. Uitbreiden naar het buitenland, nieuwe klanten of het aanbieden van een nieuwe dienst. Om dit te kunnen realiseren dient u natuurlijk wel betaald te krijgen voor al uw inspanningen zodat een omzetgroei kan worden gerealiseerd. U kunt zelf al veel doen om wanbetaling te voorkomen, maar u kan altijd risico lopen. Zelfs een vertrouwde klant kan in financiële problemen komen en de vordering niet meer aan u betalen.

Openstaande facturen voorkomen?
Download het whitepaper "In enkele stappen uw openstaande facturen managen"

Het verzekeren van uw vorderingen, ook wel een kredietverzekering genoemd, kan u hierbij helpen. U bent verzekerd voor schade die uw onderneming oploopt als een klant plots vorderingen niet meer betaalt. In dit blog geven wij u 10 redenen om uw vorderingen te verzekeren.

1. Groei

Met een verzekering laat u uw onderneming veilig groeien door nieuwe en bestaande klanten duidelijke kredietvoorwaarden aan te bieden.

2. Bescherming

U voorkomt onverwachte verliezen door faillissement, politiek risico of langdurige betalingsachterstand.

3. Kredietbeheer

Uw kredietteam beschikt over extra tools en uitgebreide risico-informatie.

4. Financiering

Zijn uw vorderingen gedekt? Dan bieden kredietverstrekkers vaak gunstigere financieringsvoorwaarden waar u weer van profiteert.

5. Nieuwe markten aanboren

U hebt minder beperkende betalingsvormen nodig bij buitenlandse klanten.

6. Digitalisering en snelheid

U krijgt direct toegang tot online informatie en kunt dus razendsnel besluiten nemen.

7. Wereldwijde én lokale kennis

Doet u zaken met nieuwe buitenlandse markten, dan verstrekken onze lokale kantoren waardevolle regionale informatie.

8. Gemoedsrust

Uw salesmedewerkers kunnen zich concentreren op waar ze goed in zijn – verkopen – zonder zich druk te hoeven maken om kredietzaken.

9. Vroegtijdige signalering

U houdt de betalingsgewoonten van uw klanten in de gaten en ontvangt een waarschuwing vóór het mis gaat.

10. Kostenbesparend

Bij uw verzekeringspolis krijgt u gratis extra’s, zoals incassodiensten en kredietrapporten.

Loop geen risico en kies voor zekerheid

Een kredietverzekering beschermt uw onderneming tegen schade die u oploopt door onbetaalde facturen. Uw klant kan bijvoorbeeld failliet gaan, of zich financieel amper boven water houden. Onbetaalde facturen komen niet alleen voor bij onbekende of nieuwe klanten, bijna 50 procent van alle non-betalingen ontstaan bij afnemers waarmee u een stabiele relatie heeft opgebouwd. Met een kredietverzekering krijgt u alsnog uw geld als uw klant niet in staat is om te betalen. Zo wordt ondernemen ineens een heel stuk aantrekkelijker en kunt u zich focussen op dat waar u als ondernemer het beste in bent.

 

 

 

Gerelateerde content

Veilig ondernemen: beperk de schade door wanbetaling

Het kan helaas voorkomen dat u te maken krijgt met wanbetalers. Wat natuurlijk frustrerend en tijdrovend is.

6 kenmerken van kredietwaardige bedrijven

Waar moet u op letten bij (nieuwe) klanten als het gaat om kredietwaardigheid? Met welke kenmerken dient u rekening te houden en waar zitten de risico’s?

5 tips om veilig zaken te doen

Als ondernemer kunt op verschillende manieren risico lopen. Uw klantenportefeuille, de producten of diensten die u verkoopt of uw personeel, is van invloed op de grootte van het risico dat u loopt.